Zia Sakirovski (, '34)

Toeschouwers: 243

Bekijk opstellingen

Aftasten, zoeken en uitproberen

IJsselmeervogels heeft in de eerste wedstrijd van de oefencampagne een minimale nederlaag geboekt. Er werd gespeeld met twee teams (2x 45 minuten) en er werd vooral veel uitgeprobeerd tegen Jong AZ, die al wat langer in training zijn en daardoor een gretige en fitte indruk maakte. Na negentig minuten stond er 0-1 op het scorebord.

Jong AZ, fanatiek aangespoord door trainer Martin Haar, wilde zich al snel laten zien. Vooral de Griekse rechtshalf James Efmorfidis leek er met enkele fraaie acties zin in te hebben. De defensie van IJsselmeervogels had, vooral het eerste gedeelte van de eerste helft, de handen vol aan de behendige Alkmaarders en keeper Raymon van Emmerik moest een paar keer in actie komen.

Kansjes voor De Vogels waren er ook. Zo kon rechtsbuiten Ali Akla net niet genoeg kracht leggen na een actie van spits Sherwin Grot. Achraf Nejmi kreeg ook een mogelijkheid, Een voorzet van Christopher Connor werd niet al te best weggewerkt in de defensie van Jong AZ. Nejmi dacht niet na en nam de bal uit de lucht op zijn voet, helaas voor hem stond de doelman van AZ, Koen Bucker, op de goede plaats.

De beste kans van IJsselmeervogels kwam op naam van talent Justin Rood. Een fraaie actie aan de linkerkant van het veld bracht hem in de mogelijkheid om te schieten. Ook op dit schot had de keeper van Jong AZ antwoord. Hij verwerkte het schot tot corner.

Een kleine vijf minuten na deze kans lag de bal aan de andere kant in het net. Een knappe aanval van de jonge Alkmaarders belandde via een aantal schijven bij de Zweedse aanvaller Zia Sakirovski. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en rondde beheerst af. 0-1.

Even later leek Jong AZ de score te verdubbelen, maar door goed optreden van Raymon van Emmerik bleef de schade tot de rust beperkt tot één tegentreffer.

In de Tweede helft een totaal nieuw IJsselmeervogels. Sandor van der Heide gebruikte al zijn wissels en liet zodoende 22 selectiespelers in actie komen.

Na een kleine tien minuten in de tweede helft liet keeper Jaimy Schaap zien dat hij kwaliteiten heeft. Een van richting veranderd schot leek in de kruising te verdwijnen, maar de 22-jarige doelman kon de bal nog knap over de lat tikken.

Na een uur spelen kwam een mooie aanval bij linksbuiten Mimoun Eloisghiri. Helaas voor hem en de supporters van IJsselmeervogels wist hij de gelijkmaker niet te maken.

Deze kwam er op de mooie zomeravond ook niet. Jong AZ kwam aan het eind van het duel nog het dichtst bij een treffer. Een schotje van de Alkmaarders zeilde net langs de paal en zo bleef de stand 0-1.

Aanstaande zaterdag staat de tweede wedstrijd van de oefencampagne op het programma. Plaatsgenoot vv Eemdijk komt dan op bezoek. De wedstrijd vangt aan om 15:00 uur. Tot dan!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Fotografie: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel (Bekijk album)