Christiaan van Hussen (3-8, '77)
Bryan Burgerhout (3-9, '85)

Toeschouwers: 108

IJsselmeervogels klaar voor de competitie

IJsselmeervogels heeft in de laatste oefenwedstrijd voordat zaterdag de eerste competitiewedstrijd wordt gespeeld flink huisgehouden. In Sneek werden tegen hoofdklasser SWZ Boso Sneek net geen tien treffers gemaakt: 3-9.

De Vogels hadden er zin in vanavond. Dat werd al snel duidelijk. Met nog geen drie minuten op de klok was het er al een 0-2 voorsprong. Beide treffers kwamen op naam van Nieuwlander Bryan Burgerhout.

Dat IJsselmeervogels voor rust niet naar een veel grotere voorsprong uitliep was vooral te wijten aan de ploeg van Sandor van der Heide zelf. Na de snelle voorsprong werden de Rooien wat slordiger in de passing. Hierdoor kreeg de Sneekse formatie zowaar wat kleine kansen. Nadat Mimoun Eloisghiri de score al naar 0-3 had gebracht door een voorzet van Shanon Carmelia beheerst in de hoek van het doel te schieten, leek het nog spannend te worden. Twee snelle treffers van Sneek Wit-Zwart bracht de stand terug tot 2-3.

RvW swzuit1
Doelpunt door Mimoun Eloisghiri. De verdediging kan het bijna niet geloven.

Verdediger Marciano van Leijenhorst liet de meegereisde rode aanhang met een gerust gevoel de kantine opzoeken. Een vrije trap van Mike van de Laar kwam via de kluts voor zijn voeten, waarna hij onberispelijk uithaalde en doel trof. 2-4.

Na rust was goed te zien dat SWZ Boso Sneek pas twee weken in training was. IJsselmeervogels was veel fitter en denderde over de arme zondag Hoofdklasser heen. Achtereenvolgens Oktay Özturk, Hanne Hagary, Mimoun Eloisghiri, Christiaan van Hussen en de man van de openingstreffers Bryan Burgerhout brachten het totaal van IJsselmeervogels op negen. Tussendoor kreeg SWZ Boso Sneek nog een strafschop, die door Wesley Tankink feilloos werd binnengeschoten.

RvW swzuit2

Al met al een prima generale voor het competitietreffen met SteDoCo, aanstaande zaterdag. Keeper Raymon van Emmerik zal niet tevreden zijn over de drie tegentreffers, maar kan toch terugkijken op een sterk optreden. Vooral in de eerste helft hield hij zijn ploeg met enkele fraaie reddingen op de been.

RvW swzuit4
Maikel de Harder met een schot op doel. Deze bal zou het doel niet treffen.

Zoals genoemd komt zaterdag SteDoCo op bezoek. De wedstrijd start om 15:00 uur op De Westmaat, maar zal omlijst worden door de Open dag. Deze start om 9:30 uur en zal afgesloten worden om 20:00 uur. Kom zeker een kijkje nemen!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Fotografie: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)