E.P. Jansen
Assistent-scheidrechter:
G. Marees, P. van de Leek

IJsselmeervogels te sterk voor Spijkenisse

IJsselmeervogels heeft zaterdagmiddag andermaal een overwinning geboekt op de Rooie zijde van de Westmaat. Voetbalvereniging Spijkenisse werd met 1-0 verslagen. Doelpuntenmaker luisterde naar de naam van Mike van de Laar, die vanaf de penaltystip doel trof.

Spijkenisse kwam zaterdag op De Westmaat om vanuit een gesloten defensie via de counter toe te slaan. De ploeg van trainer Peter Wubben begon met vijf verdedigers wat de amusementswaarde van de wedstrijd niet ten goede kwam.

Binnen tien minuten had Hanne Hagary IJsselmeervogels desondanks al op voorsprong kunnen zetten. De middenvelder, vandaag als linksbuiten geposteerd, kon doelman Bijl echter niet verschalken. Een kwartier later was Mike van de Laar eveneens dichtbij de openingstreffer, maar op aangeven van Bryan Burgerhout, ging zijn schot naast. Het waren de spaarzame hoogtepunten van de eerste helft waar Spijkenisse enkel wat speldenprikjes tegenover zette.

spijkenisse1 RvW

Na rust ging IJsselmeervogels nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer. Na negen minuten in de tweede helft leek Ferry Meijdam met het hoofd te gaan scoren. De Heukelumse aanvalsleider kopte hard, maar wel recht in de handen van doelman Bijl. Een minuut later zou het alsnog raak zijn.

Een diepe bal van achteruit leidde in de 55e minuut tot wat duw- en trekwerk binnen de beruchte lijnen. De Leusdense scheidsrechter Jansen wees gedecideerd naar de stip, ondanks de protesten van de ploeg uit Spijkenisse. Mike van de Laar wist met zijn traptechniek wel raad met de strafschop en schoot IJsselmeervogels op voorsprong.

spijkenisse2 RvW

Hierna was het wel gebeurd met de grote kansen. Met drie wedstrijden in acht dagen was te zien dat - in combinatie met het weer - de benen zwaarder werden. Met name voor de spelers die in alle wedstrijden de 90 minuten vol maakten. Hierdoor eindigde de wedstrijd in de kleinst mogelijke overwinning: 1-0.

Aanstaande dinsdag speelt de ploeg van Van der Heide de laatste wedstrijd van de voorbereiding. IJsselmeervogels speelt dan een uitduel met Sneek Wit-Zwart (tegenwoordig SWZ Boso Sneek). Zeker is dat dan een aantal spelers die vandaag rust kregen zullen spelen en zo ook wedstrijdritme te houden. Eens te meer omdat die zaterdag erop de competitie zal starten.

Verslag: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Fotografie: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)