Jong FC Volendam - IJsselmeervogels
zaterdag 3 december 2016,

Oktay Öztürk (0-1, '90)

Rooien doen goede zaken in Volendam

IJsselmeervogels heeft in de uitwedstrijd tegen Jong FC Volendam goede zaken gedaan door met 0-1 te winnen. Dit omdat de concurrentie punten liet liggen. Koploper FC Lisse ging met 4-1 onderuit bij DVS '33 Ermelo. Hierdoor werd het gat met de koploper verkleind naar drie punten en daarnaast de voorsprong vergroot op achtervolgers Scheveningen, ASWH (3 punten) en Jong Volendam (7 punten).

RvW jongvolendam uit1

Van meet af aan waren de intenties van De Vogels duidelijk. Oktay Öztürk zette Bryan Burgerhout met nog geen volle minuut op de klok alleen voor keeper Van Stappershoef. De goalie van de Volendamse beloften kwam als winnaar uit de bus. Het zal vandaag niet de laatste keer zijn dat de goalie zich onderscheidde.

De Vogels-voorhoede, vandaag bestaand uit Sherwin Grot en Bryan Burgerhout, trof in de eerste helft steeds de 20-jarige sluitpost. Na ruim een kwartier zette Achraf Nejmi topscorer Grot vrij voor het doel. De inzet van de spits was echter te slap. In de rebound miste Burgerhout. Kort daarna zette Bryan Burgerhout over de rechterkant een aanval op en zette Grot vrij voor doelman Van Stappershoef. Die had aan een knappe reflex voldoende om het schot van Grot te keren. Na 25 minuten spelen waren de rollen omgedraaid en gaf Grot een fraaie pass op Burgerhout. Ook laatstgenoemde trof doelman Van Stappershoef, waarna de bal vervolgens door de Volendammer defensie van de lijn moest worden gehaald. Vlak voor rust was misschien wel de grootste kans voor IJsselmeervogels. Bryan Burgerhout passeerde handig twee tegenstanders en kon met zijn snelheid op doelman Van Stappershoef af gaan. De doelman, die een officieel duel in het A-elftal speelde, kwam echter andermaal als winnaar uit de strijd. Ditmaal met een stijlvolle redding uit de benedenhoek.

RvW jongvolendam uit2

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. IJsselmeervogels zocht naar de openingstreffer en ondertussen moest het oppassen op de tegenstoot via de messcherpe counters van de Volendammers. Deze tegenstoot kwam er na een klein half uur spelen in de tweede helft. Een counter van de thuisploeg met als eindstation Jordy Hilterman werd De Vogels bijna fataal. De kuit van keeper Jaimy Schaap bracht echter redding.

Het wachten was op de openingstreffer van de gasten. Doordat Jong Volendam na 81 minuten spelen met tien man door moest, door een dubbele gele kaart van middenvelder Rodney Smorenberg, leek de kans op een uittreffer vergroot. Als vanzelf ging de thuisploeg iets naar achter en gokte het nog meer op de counter. Deze bleek er echter niet meer te komen. De Vogels, wetende dat koploper FC Lisse punten zou laten liggen, zette alles op alles.

RvW jongvolendam uit3

Met opportunistischer spel en met invaller Ali Akla - niet fit genoeg voor een basisplaats - als extra aanvaller kreeg de equipe van Sandor van der Heide uiteindelijk loon naar werken. Een corner kwam via enkele schijven voor de voeten van Oktay Öztürk. Met wat ruimte voor zich bedacht hij zich geen moment en knalde het leer vanaf de punt van de vijfmeterlijn hard in de touwen. De ontlading was, na het missen van de grote kansen eerder deze wedstrijd, gigantisch groot. De punten waren binnen en het gat met koploper FC Lisse werd verkleind van zes tot drie punten.

RvW jongvolendam uit4

Volgende week kan de nieuw ingezette zegereeks voorgezet worden tegen het Katwijkse Quick Boys. De wedstrijd start zoals gebruikelijk om 15:00 uur. Tot dan!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Foto's: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige