Jeffrey vd Dikkenberg (6-0, '85)

Toeschouwers: 2.683
W.H. Bronsvoort

IJsselmeervogels fileert Scheveningen

Onder het toeziend oog van veel Rooie supporters heeft IJsselmeervogels een geenszins geflatteerde overwinning geboekt op SVV Scheveningen. Op de Westmaat stond na 90 minuten maar liefst 6-0 op het scorebord in een wedstrijd die vooraf als lastig werd omschreven. Via Sherwin Grot (2x), Berry Powel (2x), Jeffrey Buitenhuis en Jeffrey van den Dikkenberg liet de ploeg van Sandor van der Heide werkelijk geen spaan heel van Scheveningen.

RvW scheveningen thuis2

Dat IJsselmeervogels vanmiddag zo'n monsterscore zou neerleggen leek er in de eerst helft helemaal niet op. Sterker nog, het was de ploeg van John Blok die als een speer uit de startblokken vloog. Al na vier minuten was centrumverdediger Samir El Moussaoui het eindstation van een crosspass van achteruit. Jaimy Schaap wist echter de bal knap te redden.

Vier minuten later was Schaap andermaal de winnaar toen Mehmed Aldogan vanuit een snelle combinatie opdook. De geboren Spakenburger zag de inzet van de voormalige speler van Sparta Rotterdam echter via zijn rechterbeen over de goal vliegen.

RvW scheveningen thuis1

Na een ruim half uur spelen was het echter IJsselmeervogels dat op voorsprong kwam. Berry Powel kreeg de bal aangespeeld van Oktay Öztürk, maar zag doelman Wolsheimer redden. Uit de daarop volgende corner probeerde Soufian Moro direct te scoren, doelman Wolsheimer lette echter goed op en kon bij de eerste paal redden. Toen Soufian Moro vervolgens weer een corner mocht nemen, heette het eindstation Sherwin Grot. De spits die sinds de 5 november niet meer had gescoord schoot uit de draai knap raak. Het betekende toch alweer de dertiende competitietreffer voor de zichtbaar opgeluchte aanvaller, die vervolgens werd bedolven onder zijn teamgenoten.

Het duurde tot na de rust voordat het wederom conditioneel uitstekende voor de dag komende IJsselmeervogels tot scoren kwam. IJsselmeervogels drong steeds meer aan, was met Soufian Moro in de 49e minuut al dichtbij, maar het publiek moest toch tot de 65e minuut wachten tot uitbreiding van de score. Een afgemeten crosspass van Marciano van Leijenhorst richting Berry Powel werd door de Amersfoorter direct voorgezet op Sherwin Grot. De spits kreeg daarmee een niet te missen kans en maakte zichzelf daarmee weer clubtopscorer met veertien treffers.

RvW scheveningen thuis3

Na deze treffer was het verweer van Scheveningen definitief verbroken en gaf IJsselmeervogels vol gas voor een ruime overwinning. Eerst werd invaller Bryan Burgerhout bediend door Shanon Carmelia. Zijn schot van rand zestien werd echter onbedoeld geblokkeerd door Berry Powel. Laatstgenoemde was vier minuten na de treffer van Grot echter wel trefzeker. Sherwin Grot en Dennis Hollart gingen aan de linkerkant de combinatie aan en de naar DVS'33 vertrekkende verdediger trok de bal vervolgens laag voor. Berry Powel kon eenvoudig binnen tikken: 3-0.

RvW scheveningen thuis5

Een minuut later leek Powel andermaal te scoren. De spits profiteerde van geklungel in de defensie, omspeelde doelman Sven Wolsheimer, maar de Scheveningse doelman kon net op tijd herstellen en Powel de bal ontfutselen. Weer twee minuten later, in de 73e minuut, was het echter alsnog raak. De oud-prof speelde zichzelf knap vrij op aangeven van Ali Akla en schoof de bal koel langs doelman Wolsheimer.

Kort daarna was het Jeffrey Buitenhuis die zorgde voor de derde treffer in acht minuten. Nadat hij eerst uit een vrije trap van Dennis Hollart vlak naast de goal kopte, was hij in de 78e minuut het eindstation bij een vrije trap van Chris van Hussen. Voor Buitenhuis was dit zijn tweede competitietreffer van het seizoen, de helft van het totaal in zijn eerste seizoen bij IJsselmeervogels.

RvW scheveningen thuis4

Met nog tien minuten op de klok gunde Sandor van der Heide nog speeltijd aan Jeffrey van den Dikkenberg. De 19-jarige middenvelder mocht invallen ten faveure van Sherwin Grot, die een applauswissel kreeg. De jonge Spakenburger was bovendien verantwoordelijk voor het slotakkoord. Met nog vijf officiele speelminuten werd Berry Powel diepgestuurd door Christiaan van Hussen. Powel trok vanaf rechts de bal voor op de volledig vrij inlopende Van den Dikkenberg. De Spakenburger mocht aantekenen voor de zesde treffer, wat uiteindelijk ook de laatste treffer van de middag zou zijn.

RvW scheveningen thuis6

De 6-0 overwinning betekende de derde competitiewedstrijd van het seizoen waarin IJsselmeervogels zes maal het net zou vinden, nadat dat eerder gebeurde tegen ONS Sneek en DVS'33. De Schollenkoppen likten ondertussen de wonden. Met nog vier speelrondes op het programma heeft de ploeg van John Blok negen punten achterstand op koploper IJsselmeervogels. De titelstrijd lijkt dus te gaan tussen IJsselmeervogels en FC Lisse, dat volgend weekend naar De Westmaat komt en vandaag met 2-1 won van Rijnsbungse Boys. De steun van de rooie supporters, die vanmiddag in grote getale aanwezig waren en zich ook luidkeels lieten horen, is zodoende ook volgende week essentieel. Voor nu mag echter eerst genoten worden van deze heerlijke overwinning.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Fotografie: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)