Scheidsrechter:
M. Ritmeester

Bekijk opstellingen

IJsselmeervogels terug aan kop

IJsselmeervogels heeft de koppositie weer overgenomen van SVV Scheveningen. Doordat de 'Schollenkoppen' op eigen veld tegen Huizen niet verder kwamen dan 1-1 en IJsselmeervogels met 2-1 won van VVOG staan de Rooien op doelsaldo bovenaan. Na een snelle achterstand via VVOG-spits Jeremy de Graaf kwamen de Vogels nog voor rust op gelijke hoogte via Oktay Öztürk. Na rust trok Berry Powel vanaf de strafschopstip de overwinning over de streep: 2-1.

EdW vvog thuis4

Bij aanvang van het duel leek het er niet op dat IJsselmeervogels simpel over VVOG heen zou walsen. Met het oog op de ranglijst en de ambities van de ploeg van Sandor van der Heide was dat wellicht wel te verwachten. En waar de Rooie toeschouwers een gretig IJsselmeervogels verwacht hadden, was het VVOG wat de eerste echte kans kreeg. Middenvelder Jaime Bruinier leek na twee minuten de score te openen. Hij leek echter nog niet wakker en maaide compleet over de bal en spaarde daarmee de gastheren. Helaas voor de Vogels haalde Jeremy de Graaf even daarna de trekker wel over. Met nog geen tien minuten op de klok namen de Harderwijkers de leiding in de wedstrijd.

Een offensief van IJsselmeervogels werd ingezet en de Groenen uit Harderwijk moesten achteruit. Het duurde echter lang voordat de gelijkmaker erin ging. Op slag van rust was het Dennis Hollart die Berry Powel zocht. Met een subtiele kopbal zette hij Oktay Öztürk voor keeper Koorndijk. Beheerst zette de middenvelder IJsselmeervogels op gelijke hoogte: 1-1. Net voor rust was dit een prima opsteker voor de mannen van Sandor van der Heide.

RvW vvog thuis5
Oktay Öztürk wordt gefeliciteerd na het scoren van de gelijkmaker.

Na rust veranderde er niets aan het spelbeeld. IJsselmeervogels ging vooruit, VVOG hing achteruit en loerde op de counter. Eigenlijk het spelbeeld dat trainer Van der Heide vooraf al voorspeld had in de voorbeschouwing.

Doordat een groot aantal kansen niet benut werd bleven de gasten hopen op een driepunter. Met name Jeremy de Graaf zou deze hoop na een klein uur spelen om kunnen zetten in werkelijkheid. Hij had zijn vizier echter niet op scherp en bleef op een enkele treffer staan.

EdW vvog thuis6

IJsselmeervogels ging er uiteindelijk - verdiend overigens - met de winst vandoor. Waar Berry Powel eerst al uit het niets op de lat schoot, maakte hij met nog iets meer dan tien minuten toch zijn achtste treffer. Een voorzet van Oktay Öztürk kwam niet aan bij een spits, maar omdat Bryan Burgerhout tegen de grond gebracht werd kon scheidsrechter Ritmeester niks anders dan naar de beruchte stip wijzen. De in de winterstop aangetrokken Amersfoorter wist wel raad met dit buitenkansje en benutte de strafschop feilloos.

RvW vvog thuis2
Berry Powel schiet, onder het oog van veel toeschouwers, IJsselmeervogels op voorsprong vanaf de stip.

Na de verdiende voorsprong zette VVOG aan tot een logisch alles-of-niets slotoffensief. Bij enkele vrije trappen werd keeper Koornberg naar voren gedirigeerd. Ondanks de aanvalsdrang werd er niet meer gescoord en klom IJsselmeervogels over Scheveningen heen naar plek 1. Scheveningen liet vanmiddag punten liggen tegen Huizen waardoor de koppositie overgenomen werd.

Volgende week moet de koppositie verdedigd worden. Dit ging eerder dit seizoen niet goed, dus zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Anders dan vorige keer staat er nu geen uitwedstrijd bij Rijnsburgse Boys op het programma, maar een thuiswedstrijd tegen DVS '33. Ondanks de 1-6 overwinning in Ermelo van eerder dit seizoen, gelden er als koploper natuurlijk andere wetten. Een prooi zijn is namelijk anders als een prooi in het oog hebben.