Toeschouwers: 4.235
Scheidsrechter:
S. de Brito Roque

Bekijk opstellingen

In een niet al te sprankelend duel op sportpark Nieuw Zuid in Katwijk aan Zee heeft IJsselmeervogels beslag gelegd op de titel in de Derde divisie zaterdag. Door een treffer van Sherwin Grot, net voor rust, gingen de drie punten en de kampioensschaal mee naar Bunschoten-Spakenburg.

Het eerste plaagstootje was van de thuisclub. Een schot uit de tweede lijn van Ricardo Kuijvenhoven was echter een gemakkelijke prooi voor Jaimy Schaap.
Aan de andere kant liet IJsselmeervogels zich ook zien. Een corner van Soufian Moro werd door topscorer Berry Powel net niet toe doelpunt gepromoveerd. Hij zag zijn kopbal over het doel verdwijnen.

QB uit 1

Even later dachten de ongeveer duizend meegereisde Vogels-supporters te kunnen juichen. Wederom kwam het gevaar uit een corner van Soufian Moro. Deze keer zocht Sherwin Grot het doel te hoog.

In de blessuretijd van de eerste helft kon er dan toch gejuicht worden. Met een subtiel balletje vond Berry Powel bij de tweede paal Sherwin Grot. Hoewel hij nog alle moeite moest doen de bal in te koppen lukte dit en zette hij de Vogels op voorsprong. 0-1 op slag van rust.

Met de voorsprong op zak kwam er vanuit Groningen goed nieuws. Concurrent FC Lisse was op achterstand gekomen en daardoor was de titel nu binnen handbereik. Het feestje werd in het uitvak dan ook goed gevierd.

QB uit 2

IJsselmeervogels had de wedstrijd in handen en sleepte de overwinning zonder al te veel inspanning over de streep. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los en kon de selectie eindelijk de botter op. Het bleef nog lang onrustig in Bunschoten-Spakenburg.