Bryan Burgerhout (0-2, '90)

Toeschouwers: 1.834
W.H. Bronsvoort

IJsselmeervogels in slotfase langs Quick Boys

Het IJsselmeervogels van Sandor van der Heide heeft een fraaie overwinning geboekt in Katwijk, tegen Quick Boys. Op sportpark Nieuw Zuid waren de Rooien na 90 minuten spelen de sterkste door treffers van invallers Maikel de Harder en Bryan Burgerhout. Hierdoor plaatst IJsselmeervogels zich voor de eerste ronde van de KNVB beker, die gespeeld zal worden op 20, 21 of 22 september.

De loting voor de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker bracht voor de neutrale toeschouwer een regelrechte kraker. De grootste amateurclubs werden aan elkaar verbonden. Quick Boys – IJsselmeervogels werd vooraf gezien als dé wedstrijd. Aan de andere kant was er natuurlijk de vrees dat voor één van de grootmachten het bekeravontuur al snel voorbij zou zijn.

De Vogels leken er na de zwakke start van de competitie zin in te hebben en startten fanatiek. Een snelle treffer zat er helaas niet in. Aan de andere kant mochten de Vogels-supporters blij zijn dat ook de gastheren niet scoorden. Vooral keeper Raymon van Emmerik moest een paar keer diep gaan om de nul op het bord te houden. Echt grote kansen waren verder niet te noteren. Veel strijd aan beide kanten maakte veel goed, maar echt goed voetbal was nog niet te zien in de eerste helft. Een terechte ruststand was dus ook 0-0.

RvW quickboysbeker2
Ferry Meijdam maakte zijn officiële debuut en startte in de basis

In de tweede helft nam IJsselmeervogels wederom het initiatief in de openingsfase. Ferry Meijdam kreeg de kans de score te openen, maar zijn inzet ging wel over de uitgekomen doelman De Zwart van Quick Boys, maar had niet genoeg snelheid het doel te bereiken.

Met nog 20 minuten te gaan leek IJsselmeervogels dan toch eerste treffer van de wedstrijd te maken. Ali Akla ging voorbij aan zijn directe tegenstander, haalde de achterlijn waarna hij Sherwin Grot vond. Nadat hij de bal onder controle kreeg leek hij te scoren, maar keeper De Zwart hield zijn doel op formidabele wijze schoon.

Het slotakkoord was voor de invallers van De Vogels. Sherwin Grot omzeilde de buitenspelval. Zocht de verre hoek met een gekruld schot, maar vond de paal. Na slecht wegwerken van de defensie van Quick Boys kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Maikel de Harder, die van dichtbij raak schoot. 0-1 in de 86e minuut.

RvW quickboysbeker1
Sherwin Grot speelde vandaag vanaf de linkervleugel en had een belangrijk aandeel in de openingstreffer.

Tegen het eind van de wedstrijd leek het toch nog naar verlenging te gaan. Waar Nieuw Zuid een penalty claimde na een vermeende handsbal kwam het leer bij Max van Steen. Uit de draai leek hij de gelijkmaker hard binnen te schieten, maar Raymon van Emmerik stal de show met een geweldige redding.

Niet veel later besliste invaller Bryan Burgerhout het duel definitief. Met een geweldige actie aan de linkerkant van het veld liet hij de verdedigers kansloos en rondde hij zeer beheerst af en zette zo de bevrijdende 0-2 op het scorebord. Scheidsrechter Bronsvoort vond het ook direct genoeg en blies af.

RvW quickboysbeker3
De drie hoofdrolspelers op rij: Maikel de Harder (volledig links) en op de voorgrond doelman Raymon van Emmerik en Bryan Burgerhout

IJsselmeervogels bekert dus door en is zaterdagavond rond 22:00 uur (na de wedstrijd Feyenoord – Excelsior) te vinden in de loting voor de eerste ronde van de KNVB Beker. Die middag neemt IJsselmeervogels het wederom op tegen een club uit de gemeente Katwijk. Koploper Rijnsburgse Boys is om 15:00 uur de opponent op sportpark De Westmaat. Tot dan!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Fotografie: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)