dinsdag 17 januari 2017,

Ralph Hovestad (1-0, '54)

Toeschouwers: 104

IJsselmeervogels verslaat combiteam De Graafschap

IJsselmeervogels heeft op eigen veld een oefenzege geboekt op Jong De Graafschap. In de tweede helft scoorde Ralph Hovestad de enige treffer van de avond: 1-0. Voor Ingólfur Sigurðsson betekende het duel met De Graafschap zijn officieuze debuut. Ook proefspeler Cameron Roget speelde 90 minuten.

De Superboeren waren met een versterkt beloftenteam afgereisd naar De Rooien. Onder meer Bart Straalman, Tolgahan Cicek, Anthony van den Hurk, Lion Kaak en Alexander Bannink spelen geregeld in het A-elftal van De Graafschap, maar mochten desondanks vanavond opdraven op De Westmaat. Ook doelman Heusinkveld zit normaal gesproken bij het eerste elftal, maar speelt meestal niet vanwege zijn rol van reservedoelman.

RvW jonggraafschap thuis2

De eerste helft startte Van der Heide in een 4-4-2-formatie met Cameron Roget als diepste spits en Ingólfur Sigurðsson links vanaf het middenveld spelend. De eerste helft gingen beide ploegen gelijk op, maar kwamen ze niet tot scoren.

In de tweede helft, waar Van der Heide omschakelde naar een driespitsensysteem met de internationale voorhoede Chiazor, Roget en Sigurðsson, was het uiteindelijk Ralph Hovestad die de ban brak. Een corner vanaf de linkerkant, getrapt door Maikel de Harder, kwam terecht bij de stoere verdediger. Hovestad, die afgelopen zaterdag tegen ASWH de score ook al opende, raakte de bal precies genoeg om doelman Heusinkveld te verschalken.

RvW jonggraafschap thuis1

Grootste kans voor De Graafschap kwam vlak voor tijd. Invaller Aron de Koning, die zijn jeugdopleiding genoot bij DOVO, dook op voor doelman Jan van Willige. De jonge doelman die komend seizoen aansluit bij de A-selectie en vandaag de hele wedstrijd keepte, had echter een goede reflex in petto. De inzet in de korte hoek kon daardoor gepareerd worden.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Fotografie: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)