Roy Bakkenes (2-0, '43)
Joshua Patrick (3-0, '46)
Oktay Öztürk (3-1, '79)

IJsselmeervogels lijdt oefennederlaag bij DOVO: 3-1

IJsselmeervogels heeft vanavond verloren van DOVO. Aan de rode zijde van sportpark Panhuis werden De Vogels door de Veenendalers met 3-1 huiswaarts gezonden.

Na een wat aftastende start waren de eerste kansjes voor de gastheren. Adil Mahdadi had de grootste. Een kopbal van de verdediger met een Spakenburg-verleden ging naast de goal van Raymon van Emmerik.

Even later deelde ook IJsselmeervogels een speldenprikje uit. Een vrije trap van Samir Merraki, volgens de meegereisde fans 'een erg leuke aankoop', belandde voor de voet van Yannick Cortie, maar de linkerverdediger wist het leer niet achter keeper Hagelstein in het doel te krijgen.

RvW DOVO 1

Dit lukt ook de topscorer van het afgelopen seizoen, Berry Powel, niet. Een inzet van ver belandde nog wel tussen de palen, maar de Amersfoorter was hiervoor al voor buitenspel afgevlagd en teruggefloten. Zo bleef de brilstand dus lang op het bord.

De rust werd echter niet met 0-0 gehaald. Roy Bakkenes (o.a. ex-Volendam en IJsselmeervogels) ontfermde zich over een corner. Hij vond het hoofd van Quincy Arends en een treffer was een feit. 1-0.

RvW DOVO 2

Ook dit zou de ruststand niet zijn, want Roy Bakkenes zetten een Veenendaalse aanval op en rondde deze ook af. Een fraaie treffer. Vanaf de zijkant was het niet goed te zien of Bakkenes zelf de bal het laatste zetje gaf. Dit kon namelijk ook de meeverdedigende Achraf Nejmi geweest zijn. Wij geven de goal voorlopig aan de aanvallende middenvelder van DOVO.

Net na rust profiteerde de equipe van ex-Vogelstrainer Gert Kruys en ex-Vogelsverdediger Bas Mooij van verwarring in de verdediging van IJsselmeervogels en kon Joshua Patrick alleen op keeper Van Emmerik afgaan. De oneerlijke strijd werd gewonnen door de aanvaller en het stond zomaar 3-0. Een ongekende luxe voor het net naar de Derde divisie gepromoveerde DOVO.

RvW DOVO 3

Vijf minuten na rust leek Soufian Moro in de omschakeling iets terug te doen. Na het passeren van de keeper werd uit de moeilijke hoek (mede gecreëerd door het uitwijken voor keeper Hagelstein) de paal geraakt. Hierdoor bleef de marge dus drie.

Met een klein uur op de klok kreeg DOVO dé kans het duel definitief in het slot te gooien, als dit niet al het geval was. Rocco Keizer zag de lat en de Vogels-defensie op zijn weg.

Het slotakkoord was voor de bezoekers. De Rooien uit Spakenburg probeerden de meegereisde fans nog met een goed gevoel naar huis te laten keren. Dit lukte nog bijna. Oktay Öztürk omzeilde de buitenspelval en rondde knap af. 3-1. Tegen sluitingstijd leken Jeffrey Buitenhuis en Ralph Hovestad dicht bij een treffer. De inzet van eerstgenoemde werd van de lijn gekeerd. Ralph Hovestad raakte de paal. Zo bleef het 3-1 voor de gastheren.

Zaterdag speelt IJsselmeervogels wederom een oefenwedstrijd. Ditmaal staat een uitwedstrijd tegen SWZ Boso Sneek op het programma. Het duel in Friesland vangt aan om 16:00 uur. Tot dan!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Foto's: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)