dinsdag 15 augustus 2017,

Berry Powel (0-1, '3)
Deen van Embricqs (1-1, '54)

Vogels niet langs dorpsgenoot; 1-1

IJsselmeervogels is er niet in geslaagd haar een-na-laatste oefenduel in winst om te zetten. Tegen plaatsgenoot Eemdijk moest genoegen genomen worden met een gelijkspel. 1-1.

De Vogels kwamen goed uit de startblokken, want al na drie minuten kwamen de Rooien - vandaag spelend in het paars-lichtblauwe uitshirt - al op voorsprong. Uit een vrije trap vond Soufian Moro het hoofd van Berry Powel. De aanvalsleider wist wel raad met dit buitenkansje en versloeg ex-Vogelskeeper Jeroen de Harder in de lange hoek. 0-1.

RvW Eemdijk 1

Tot driemaal toe had IJsselmeervogels daarna de kans de score verder uit te breiden. Berry Powel was tweemaal dichtbij. Een kopbal ging via het kunstgras over de goal en een paar minuten voor het eerste half uur om was, stuitte hij op de Eemdijkse doelman. Een pegel van Christiaan van Hussen was nog het dichtst een treffer. Helaas voor de karaktervolle middenvelder zag hij dat de sluitpost er nog net zijn vingertoppen tegenaan kon zetten en de bal via de lat over tikte.

Ook de jonge Vogelskeeper Jan van Willige moest zich laten zien. Een onderonsje tussen de ex-Vogels Maikel de Harder en Jan de Graaf, eerstgenoemde vond het hoofd van laatstgenoemde, werd door de doelman gekeerd.

RvW Eemdijk 2

Voor rust kregen beide teams nog een kansje. Oktay Öztürk ging de één-twee aan met Shanon Carmelia, welke deze wedstrijd veel ruimte kreeg aan de rechterkant van het speelveld. Öztürk kopte de bal echter net over, waardoor het 0-1 bleef.

Aan de andere kant kon Argjend Selimi alleen op Van Willige afgaan na een misverstand achterin bij De Vogels. Yannick Cortie was uiteindelijk paraat om de bal af te snoepen en De Vogels met 0-1 de rust in te laten gaan.

RvW Eemdijk 3

Na de rust ging mede door een aantal wissels het tempo van de wedstrijd wat omlaag, waardoor Hoofdklasser Eemdijk simpel mee kon voetballen en een lange tijd in de tweede helft zelfs het beste van het spel had. Dit leidde na een kleine tien minuten tot de gelijkmaker. Een lange bal van Zeger Beukers werd op waarde geschat door Deen van Embricqs en tot doelpunt gepromoveerd. 1-1.

Buiten enkele speldenprikjes aan beide kanten was de grootste kans van de wedstrijd voor invaller Mike van de Laar. Een schot van ver vloog maar net over het doel. Zo zou de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigen.

RvW Eemdijk 4

Alvorens de KNVB bekerwedstrijd tegen Noordwijk op het programma staat (23 augustus), neemt IJsselmeervogels het zaterdag op tegen nieuwbakken Hoofdklasser sv Nootdorp. Ook is zaterdag de jaarlijkse Open Dag. De aanvang van de wedstrijd is om 15:00 uur.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Foto's: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)