Rijnsburgse Boys - IJsselmeervogels
zaterdag 23 september 2017,

Toeschouwers: 1.983
D. Serik

IJsselmeervogels heeft deze middag doelpuntloos gelijkgespeeld bij Rijnsburgse Boys. Na 90 minuten werd na kansen over en weer niet gescoord.

Het was lang wachten op de eerste kans van IJsselmeervogels. Waar Jeffrey Jongeneelen eerst één-op-één met Jaimy Schaap het doel niet vond, deed Sherwin Grot enkele minuten later hetzelfde. Hij ging op links nog fraai langs zijn directe verdediger en dacht de bal in de verre hoek te plaatsen, maar raakte de bal verkeerd. Richard van Nieuwkoop kon de bal makkelijk keren.

Na een kleine tien minuten leek de thuisclub de score te openen. Een fout in de defensie van IJsselmeervogels kon worden afgestraft door Jeffrey Jongeneelen. Gelukkig voor De Vogels had hij zijn vizier nog niet op scherp en schoot hij naast.
Aan de andere kant deed Sherwin Grot van zich horen. Van linksbuiten sneed hij naar binnen en probeerde het. Maar helaas was zijn schot niet hard genoeg en werd deze simpel weggewerkt.

rbbijs1
Jeffrey Jongeneelen kwam niet tot scoren

Even later kwam Sherwin Grot weer gevaarlijk voor keeper Van Nieuwkoop. Een snelle ingooi van Shanon Carmelia kwam na een voorzet van Oktay Öztürk bij de aanvaller. Hij kreeg de bal echter niet onder controle waarna de aanval verloren ging

Tegen het halfuur kreeg IJsselmeervogels misschien wel de beste kans van de wedstrijd. Via enkele schijven kwam de bal in scoringspositie bij Christiaan van Hussen. Voordat hij doeltreffend uit kon halen stond Richard van Nieuwkoop voor zijn neus om de bal te pareren. De rebound kwam nog bij Oktay Öztürk, maar om doeltreffend uit te halen was de tijd in combinatie met enkele Rijnsburgers zijn tegenstander.

rbbijs2
Oktay Öztürk gaf, zoals altijd, alles

De tweede helft ging door waar de eerste helft eindigde. Kansen over en weer, maar de eindpass ontbrak. Hierdoor bleef de wedstrijd het aankijken voor de neutrale kijker zeker waard maar werd de diehard supporter niet verwend.

Waar tot het eind van de wedstrijd niet echt grote kansen genoteerd konden worden vergoedde de spanning veel. Beide clubs konden er nog met de drie punten vandoor gaan en de gasten uit Bunschoten waren er in de 94e minuut nog het dichtstbij. Linksback Gillian Justiana mocht mee naar voren, kroop richting strafschopgebied en mocht uithalen, Keeper Richard van Nieuwkoop moest alles op alles zetten om de bal uit de rechterhoek te halen en werd tot lang na de wedstrijd nog bedankt voor deze redding. Scheidsrechter Serik blies hierna voor het eind van de wedstrijd en gaf een 0-0 gelijkspel door aan de KNVB.

rbbijs3
Rijnsburgse Boys - IJsselmeervogels kende veel duels, maar geen winnaar

Doordat Katwijk met 3-2 won van FC Lienden is IJsselmeervogels de koppositie kwijt. Met elf punten uit vijf wedstrijden bezetten de Spakenburgers een mooie tweede plaats.
Volgende week is IJsselmeervogels weer te zien op de eigen Westmaat. Om 15:30 uur wordt afgetrapt tegen de beloften van Sparta. De Rottendammers staan momenteel op de laatste plaats in de Tweede divisie.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Foto's: Hans Heemskerk (clubfotograaf Rijnsburgse Boys)