Scheidsrechter:
M.A. Roeleveld

Bekijk opstellingen

Jong FC Utrecht en IJsselmeervogels scoren niet in oefenduel

IJsselmeervogels speelde vanavond een oefenwedstrijd in Utrecht op een fris sportcomplex Zoudenbalch. Jong FC Utrecht, uitkomend in de Jupiler League, was de tegenstander. Na 90 minuten stond de 0-0 eindstand op het scorebord.

Na de openingsfase, waar beide teams lieten zien er wel zin in te hebben, was de eerste kans voor De Vogels. Ali Akla, terug van een meniscusblessure, werkte keihard aan de linkerkant van het veld en kon de bal bij Samir Merraki krijgen. De middenvelder waagde een poging maar zag zijn inzet op de rug van Benis Belesi belanden waardoor de kans niet tot de openingstreffer leidde.

jongutrecht uit1b

Na een kwart wedstrijd was IJsselmeervogels wederom dichtbij om de score te openen. Sherwin Grot kwam in het strafschopgebied in balbezit, maar kreeg de bal niet voldoende onder controle om doeltreffend uit te halen. Aan de andere kant hield Raymon van Emmerik zich warm door een tweetal schoten van de jongelingen van FC Utrecht te keren.

Enkele plaagstootjes over en weer konden niet veranderen dat na 45 minuten nog altijd de 0-0 op het bord stond.

jongutrecht uit2b

In de tweede helft was daar het debuut van Gévero Markiet. De verdediger viel na de thee samen met Christopher Connor, Shanon Carmelia en Christiaan van Hussen in. Een kleine tien minuten later was het ook de beurt aan Soufian Moro.

In die eerste tien minuten was de grootste kans voor Jong FC Utrecht. De centrale verdedigende middenvelder Benis Belesi mocht diep op de helft van IJsselmeervogels komen en uithalen. Raymon van Emmerik redde knap en voorkwam een tegentreffer. Een paar minuten hiervoor had spits Louk Dekkers deze ook al op zijn schoen. Hij raakte echter een rug van een Spakenburgse verdediger.

Aan de andere kant was Sherwin Grot dichtbij. Waar zijn directe tegenstander de bal zomaar liet liggen kreeg Grot de kans op een schot. Hij leek hier echter niet op te rekenen en kon niet doeltreffend uithalen.

jongutrecht uit3b

Na net een uur gespeeld te hebben werd Raymon van Emmerik bijna verschalkt door zijn eigen verdediging. Christopher Connor moest halverwege de eigen helft met een sliding ingrijpen. De bal ging echter gevaarlijk hard naar het eigen doel en Van Emmerik kon de bal nog net keren.

Na deze kansen werd er niet veel meer gecreëerd. Enkel een schot in de 90e minuut was nog dichtbij. Jan Willem Tesselaar vond het doel niet en daardoor bleef het 0-0 in Utrecht.

Zaterdag is IJsselmeervogels weer op De eigen Westmaat te zien. Om 15:30 uur is AFC de tegenstander. De volgende keer dat we Jong FC Utrecht weer tegenkomen is op vrijdag 3 november. De beloften van FC Utrecht spelen hun Jupiler Leagueduel dan aan de rode zijde van sportpark De Westmaat tegen FC Eindhoven. Allereerst tot zaterdag!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Foto’s: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)