Mathijs van Dusschoten (3-1, '90)

Toeschouwers: 100
W.H. Bronsvoort

Vogels boekt eenvoudige overwinning op DVS '33

Doordat de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Excelsior Maassluis werd afgelast en om vormbehoud te tonen na een goede periode werd een oefentegenstander gezocht. Allereerst was het Nijkerkse NSC bereid gevonden om tegen te oefenen, maar omdat het hoofdveld nog niet sneeuwvrij was ging dit niet door. Woensdagavond was de sneeuw verwijderd en Derdedivisionist DVS ’33 Ermelo was de tegenstander. IJsselmeervogels won eenvoudig, met 3-1.

SN dvsthuis1

Het duurde vanavond lang voor de eerste kansen te noteren vielen. Basil Camara en Haico Epe van DVS '33 kregen de eerste kansen. Omdat dit verdedigers zijn en de bal bijna achter hun eigen keeper kregen waren deze kansen voor IJsselmeervogels. Tussendoor kreeg Jeffrey Buitenhuis, ook een verdediger, ook een kans, aan de voor hem goede kant. Helaas leidde deze kansen in het eerste half uur nog niet tot treffers.

De openingstreffer kwam er bij het ingaan van het tweede half uur wel. Oktay Öztürk benutte een door scheidsrechter Bronsvoort gegeven strafschop. 1-0. Enkele minuten na de openingstreffer kreeg Dylan Chiazor de bal aan de linkerkant van het veld. Op snelheid ging hij langs zijn verdediger, trok naar binnen en schoot op doel. De in Griekenland geboren keeper Thodorie Velanas lag echter op de juiste positie en kan vrij simpel redding brengen.

SN dvsthuis2

Even later had Gillian Justiana, van hem werd vanavond bekend dat hij zijn contract verlengde tot 2019, het op zijn heupen. Een hard schot van een kleine dertig meter kwam keihard op de paal waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan. Dit duurde niet lang, want Robbert Olijfveld besloot vlak voor rust van net buiten het strafschopgebied uit te halen en zo met een schitterende poging doelman Velanas te passeren: 2-0. Dit zou ook de ruststand zijn.

Een kleine vijf minuten na rust kreeg de oude club van Willem Leushuis - hij trainde DVS '33 vorig seizoen vanaf februari - de eerste echte kans van de wedstrijd. Invaller Jeroen Buitenhuis leek doeltreffend uit te halen, maar had gerekend buiten de ingegleden Gévero Markiet, die het schot blokkeerde. Even later lag de bal aan de andere kant in het net. De jonge aanvaller Dylan Chiazor liet even zien dat ook hij een hard schot in de benen heeft en knalde de bal tegen de touwen. 3-0.

SN dvsthuis3

Na de derde leek het uit met de pret, tot tien minuten voor tijd. Christopher Connor stak van linkshalf het veld over en schoot de bal hard op de vuisten van keeper Velanas. Even later raakte Bryan Burgerhout de paal waardoor de vierde treffer er niet kwam. Net voor het sluiten van de markt deed DVS '33 dan toch iets terug in de persoon van Mathijs van Dusschoten, die in het verleden ook nog eens de belangstelling genoot van IJsselmeervogels. Vanaf links passeerde hij Jaimy Schaap met een droge knal. Direct na de 3-1 floot scheidsrechter Bronsvoort voor het laast.

Zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2017 op het programma. Tegenstander is FC Lisse. De wedstrijd in Lisse vangt aan om 15:30 uur. Dit alles natuurlijk als het weer geen roet in het eten gooit (of inmiddels al heeft gegooid). Tot zaterdag!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Foto’s: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel (album)