Ali Akla (0-16, '75)
Ali Akla (0-17, '80)

Bekijk opstellingen

Grootste overwinning in oefenduel voor IJsselmeervogels

Op het trainingskamp in Valencia was Iberos FC de speelbal van een ontketend IJsselmeervogels. Het werd maar liefst 17-0 voor de Vogels, de grootste overwinning in een oefenduel ooit!

Op het zonovergoten sportcomplex van de Universiteit van Valencia werd om 14:30 afgetrapt. Trainer Leushuis had ervoor gekozen om te starten de spelers die de laatste weken niet veel hadden gespeeld, aangevuld met de junioren. Al gauw werd duidelijk dat Iberos CF niet echt partij kon bieden. Het duurde even voordat de doelpuntenmachine op gang kwam, maar zo'n 11 minuten was het los. Bij rust was de score opgelopen tot 7-0. (2x Grot, 5x Powel).

IMG 2284

Na rust kwam er dus een volledig (op keeper Jan van Willige na) nieuw team in het veld. Voor het wedstrijdbeeld maakte dat niet veel uit: de Vogels bleven scoren. Toen de teller op 17 stond, vond de scheidsrechter het mooi geweest en maakte na 80 minuten een eind aan de wedstrijd. Het moet gezegd worden dat Iberos CF sportief bleef een ook bleef proberen om voetballend eruit te komen. Doelpuntenmakers in de tweede helft: Ruizendaal 2x, Olijfveld 4x, Akla 3x, Chiazor 1x.