H.M. Küçükerbir, A.H. van Rijnsbergen
Vierde official:
P. Henshuijs

IJsselmeervogels wederom langs FC Lienden

Voor de tweede keer dit seizoen wist IJsselmeervogels te winnen van FC Lienden. Net als de heenwedstrijd legden De Vogels een goede wedstrijd op de mat. Uitgezonderd een klein half uur in de tweede helft was IJsselmeervogels heer en meester en won het met 3-1.

Na een rustig begin van beide kanten - plaagstootjes waren er aan wel van Lienden én IJsselmeervogels, maar echte kansen waren niet te noteren - ging de vlam pas echt in de pan in de 24e minuut. Ali Akla ontving de bal midden voor de goal bij het strafschopgebied, met de rug naar het doel is het natuurlijk lastig scoren, dus draaide hij zich behendig om. Met een vlammend schot richting rechterbenedenhoek verschalkte hij keeper Jan Schimmel en bracht hij De Westmaat in extase: 1-0.

fclienden thuis2

Waar De Vogels in de 32e minuut wederom gevaar stichtten voor het doel van FC Lienden ging de bal er niet in. Nog niet, want zes minuten later was het wel raak. Een voorzet uit het boekje van Soufyan Moro kwam op het hoofd van Robbert Olijfveld. De aanvaller bleef koel en kopte de tweede Vogelstreffer tegen de touwen. Voor Olijfveld was het zijn negende competitietreffer.

fclienden thuis4

Na rust ging IJsselmeervogels door waar het gebleven was. De druk op het doel van Lienden bleef en dit resulteerde al snel in een treffer. Een verdedigingsfout werd genadeloos afgestraft door Ali Akla. Met een snoeihard schot in het dak van het doel zette hij de score op 3-0.

Na deze derde treffer lieten De Vogels de teugels wat vieren en hiermee kwam FC Lienden beter in haar spel. In de 72e minuut leidde dit tot de Betuwse treffer. Een indraaiende corner werd binnen gekopt al was het in eerste instantie moeilijk waarneembaar wie de treffer op zijn naam moest krijgen. Na afloop werd bekend dat Jeffrey Buitenhuis de bal als laatste toucheerde.

fclienden thuis8

FC Lienden drukte door, maar een aansluitingstreffer kwam niet op het bord. Wel ging er nog een schokgolf door De Westmaat. Danny van den Meiracker -volgend jaar te zien in het rood-wit van IJsselmeervogels – lag op de grond. De vrees voor opnieuw een knieblessure. Het leek achteraf, op het eerste gezicht, mee te vallen.

Door de 3-1 overwinning en de nederlaag van FC Lisse in de streekderby tegen VVSB (0-1) stijgt IJsselmeervogels een plaats. De Vogels nemen momenteel plek 11 in. Volgende week wacht HHC Hardenberg. Op sportpark De Boshoek wordt om 15:30 uur afgetrapt. Wellicht kan de stijgende lijn doorgezet worden. Tot volgende week.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwan
Foto’s: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)