R. Miedema, J.P. Been
Vierde official:
G. Marees

IJsselmeervogels vergeet te winnen van VVSB

IJsselmeervogels is er niet in geslaagd voor de vijfde keer op rij te winnen. In eigen huis verloren de manschappen van Willem Leushuis met 0-2 van VVSB en, misschien wel vervelender, linksback Yannick Cortie moest na een kwartier het veld per brancard verlaten. Hij brak zijn knieschijf en is waarschijnlijk de rest van het seizoen uitgeschakeld.

Trainer Willem Leushuis gaf vooraf aan om vanaf het begin de aanval te zoeken en deze opdracht hadden de spelers begrepen. Eigenlijk de gehele wedstrijd lag het doel van VVSB onder vuur en het was een wonder dat aan het eind van de wedstrijd het scorebord nog altijd een ‘0’ aangaf bij de thuisclub.

Voor het voorval met Yannick Cortie had topscorer Robbert Olijfveld tweemaal de kans de score te openen. Mede door het goede keeperswerk van Ruben Valk wist de aanvaller het net niet te vinden. Ook Oktay Öztürk, vorige week goed voor twee treffers, wist na een goede voorzet van Ali Akla niet doeltreffend binnen te koppen.

ijsvvs1
De kopbal van Oktay Öztürk gaat er niet in

Net na een half uur spelen leek IJsselmeervogels dan toch op voorsprong te komen. Robbert Olijfveld ontving de bal in het strafschopgebied, leek vrij om de bal in te schieten, maar zag zijn schot geblokt door verdediger Jordy Zwart.

Op slag van rust kreeg Soufyan Moro de bal op een kleine 25 meter van de goal, speelde zich vrij en vuurde op doel. Wederom kwam keeper Valk als winnaar uit de strijd en hield zijn doel schoon.

Ook na rust ging IJsselmeervogels door met aanvallen. Een kleine tien minuten na de pauze kregen De Vogels twee grote mogelijkheden. Allereerst was het Ali Akla die de bal voor zijn voeten kreeg na een poging van Gillian Justiana. Een verdediger, wederom Jordy Zwart, belette hem de score te openen. Nog geen minuut later probeerde Soufyan Moro het, maar ook hij zag zijn schot gekraakt. De bal belandde voor de voeten van Marciano van Leijenhorst. Hij leek de bal voor het binnenschieten te hebben, maar schoot naast.

ijsvvs2
Marciano van Leijenhorst ziet zijn inzet net naast verdwijnen

Vijf minuten na deze kans kregen De Vogels de grootste kans van de wedstijd. Ali Akla leverde aan de rechterkant van het veld het voorbereidende werk. Hij vond Robbert Olijfveld in de ‘16’, welke hij oog-in-oog met keeper Valk zette. De grote kans was vandaag echter niet besteed aan de topscorer van IJsselmeervogels. Hij faalde door de bal naast te schieten.

‘Waar de ene club de kansen niet benut, daar doet de andere club het wel’ luid een oude voetbalwet. Dit werd ook op de ijskoude Westmaat waarheid. Met nog 20 minuten op de klok ontving de topscorer van VVSB, Tommy Bekooy, de bal. Hij verschalkte Jaimy Schaap met een stiftje en bracht zo de 0-1 op het scorebord.

Met nog een klein kwartier op de klok leek IJsselmeervogels langszij te komen. Het schot van Oktay Öztürk miste echter precisie en belandde aan de verkeerde kant van de paal. Zo kon de club uit Noordwijkerhout opgelucht adem halen en zich weer opmaken voor weer een tegenaanval. Waar IJsselmeervogels met Gévero Markiet een stormram in het veld zette profiteerde VVSB optimaal van de geboden ruimte. Al counterend besliste Guido Pauw het duel en dompelde hij De Vogels zo in rouw.

ijsvvs3Keeper Ruben Valk was een sta-in-de-weg voor De Vogels

De wedstrijd was gespeeld en waar IJsselmeervogels de betere van de twee was, ging VVSB naar huis met de drie punten. Het werd in de laatste minuut zelfs nog bijna 0-3, maar invaller Marvin Wijks passeerde wel keeper Jaimy Schaap maar zag zijn inzet de bovenkant van de lat toucheren. Zo bleef het dus 0-2 op De Westmaat.

Volgende week is er voor IJsselmeervogels geen competitiewedstrijd ingepland. Wel speelt het elftal van Willem Leushuis een oefenwedstrijd. Dit zal donderdagavond al plaatsvinden en wel tegen de beloften van ADO Den Haag. Aanvangstijd is 20:00 uur. Tot dan!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Foto’s: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)