Nieuws

Volgen op

Inzameling oude voetbalschoenen voor het goede doel

Wat voor ons heel normaal is, is voor voetballers in ontwikkelingslanden heel bijzonder. Om die reden zamelt IJsselmeervogels in samenwerking met Stichting Football Maties jouw oude voetbalschoenen in.

Heb jij voetbalschoenen die wel een tweede kans verdienen? Wil jij met je (oude) voetbalschoenen een kind of een jongere in een ontwikkelingsland helpen, dan is dit je kans. Bij IJsselmeervogels staan binnenkort een donatiebox waarin voetbalschoenen verzameld worden.

In 2015 was de inzamelingsactie van IJsselmeervogels, georganiseerd door Fanshop NAS, ook al een groot succes. In Mpongwe, in het Zuid-Afrikaanse Zambia, kregen de destijds verzamelde voetbalschoenen een tweede kans. Voetbal is in Zambia een sociaal alternatief voor bijvoorbeeld alcoholisme, dat vooral voor jongens op de loer ligt. Voetbal biedt qua gezondheid en qua verantwoordelijkheden veel op en zorgt bovendien voor vermaak voor de voetballers en het publiek.

Aan welk land de schoenen van deze editie gedoneerd worden is op dit moment nog onduidelijk, maar feit is dat het weer terecht zal komen bij een gebied die het hard kan gebruiken. Uw donatie is dus van harte aanbevolen. Ook voor de supporters van de clubs die nog bij ons op bezoek komen!

Meer informatie over Football Maties: www.footballmaties.com

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 2018

Koningsdag 2018
Sportpark de Westmaat

2
mei
Jonger Oranje Talentendag

Jonger Oranje Talentendag
Sportpark de Westmaat

10
mei
Vriendinnendag

Vriendinnendag
Sportpark de Westmaat

2
juni
Bekerfinale Dames

Bekerfinale Dames
de Westmaat

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's