Nieuws

Volgen op

Oud-Vogel Esmee de Graaf opgeroepen voor Oranje

PEC Zwolle Vrouwen-aanvoerster Esmee de Graaf is door bondscoach Sarina Wiegman opgeroepen voor Oranje. Het is de eerste keer dat de uit Bunschoten-Spakenburg afkomstige voorhoedespeelster zich mag melden bij de Oranje Leeuwinnen, die vorig jaar zomer het EK in eigen land nog wonnen. De Graaf speelt tegenwoordig voor PEC Zwolle, maar begon haar carrière in de jeugdopleiding bij IJsselmeervogels.

De Graaf (20) stond in eerste instantie op de standby-lijst, maar mag nu tóch mee naar het Spaanse La Manga, waar Oranje van 15 tot 24 januari een trainingskamp belegt.

In Spanje wordt op zaterdag 20 januari een officiële oefeninterland gespeeld tegen Spanje. Op dinsdag 23 januari wacht Engeland in een trainingswedstrijd. In het verleden kwam de speelster uit het team van trainer/coach Wim van der Wal al uit voor Oranje O16, Oranje O17 en Oranje O19. De Graaf begon met voetballen bij IJsselmeervogels om via SV Saestum in 2015 uiteindelijk bij PEC Zwolle terecht te komen. Dit seizoen was de captain van de huidige nummer 6 van de ranglijst tweemaal trefzeker, uit bij VV Alkmaar Vrouwen (1-7) en op bezoek bij Achilles '29 Vrouwen (1-1).

IJsselmeervogels is trots op de uitverkiezing van Esmee de Graaf voor de Oranje Leeuwinnen en wenst haar veel sportief succes!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

26
jan
Jong FC Utrecht - SC Cambuur

Jong FC Utrecht - SC Cambuur
Sportpark de Westmaat

9
feb
Gooische Vrouwenbingo

Gooische Vrouwenbingo
Salentein Lounge

2
mrt
Bingo

Bingo
Kantine

16
mrt
Koppeldarts-toernooi

Koppeldarts-toernooi
Kantine

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's