Nieuws

Volgen op

Oud-Vogel Esmee de Graaf opgeroepen voor Oranje

PEC Zwolle Vrouwen-aanvoerster Esmee de Graaf is door bondscoach Sarina Wiegman opgeroepen voor Oranje. Het is de eerste keer dat de uit Bunschoten-Spakenburg afkomstige voorhoedespeelster zich mag melden bij de Oranje Leeuwinnen, die vorig jaar zomer het EK in eigen land nog wonnen. De Graaf speelt tegenwoordig voor PEC Zwolle, maar begon haar carrière in de jeugdopleiding bij IJsselmeervogels.

De Graaf (20) stond in eerste instantie op de standby-lijst, maar mag nu tóch mee naar het Spaanse La Manga, waar Oranje van 15 tot 24 januari een trainingskamp belegt.

In Spanje wordt op zaterdag 20 januari een officiële oefeninterland gespeeld tegen Spanje. Op dinsdag 23 januari wacht Engeland in een trainingswedstrijd. In het verleden kwam de speelster uit het team van trainer/coach Wim van der Wal al uit voor Oranje O16, Oranje O17 en Oranje O19. De Graaf begon met voetballen bij IJsselmeervogels om via SV Saestum in 2015 uiteindelijk bij PEC Zwolle terecht te komen. Dit seizoen was de captain van de huidige nummer 6 van de ranglijst tweemaal trefzeker, uit bij VV Alkmaar Vrouwen (1-7) en op bezoek bij Achilles '29 Vrouwen (1-1).

IJsselmeervogels is trots op de uitverkiezing van Esmee de Graaf voor de Oranje Leeuwinnen en wenst haar veel sportief succes!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 2018

Koningsdag 2018
Sportpark de Westmaat

2
mei
Jonger Oranje Talentendag

Jonger Oranje Talentendag
Sportpark de Westmaat

10
mei
Vriendinnendag

Vriendinnendag
Sportpark de Westmaat

2
juni
Bekerfinale Dames

Bekerfinale Dames
de Westmaat

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's