Nieuws

Volgen op

Beloften verliezen van Huizen (4-1)

Het beloftenteam van IJsselmeervogels heeft dinsdagavond gespeeld tegen de beloften van Huizen. De wedstrijd ging met 4-1 verloren. Hieronder vindt u het uitgebreide verslag van Ron Tuijnman van SV Huizen, wat we met toestemming hebben overgenomen.

Thuis
Gelukkig weer een thuiswedstrijd van onze beloften. Een wedstrijdverslag twee, drie dagen na de wedstrijd is als mosterd na de maaltijd en dus stel ik me er een eer in om het verslag voor het ochtendgloren op de site te hebben. En zeker als ik dan eerst nog drie kwartier in de auto moet zitten voor ik aan het feitelijke schrijfwerk kan beginnen, dan wordt dat meestal toch wel een ‘latertje’.

Vanavond dus het thuisduel tegen de beloften van IJsselmeervogels. Coach Michael Weggemans is vandaag afwezig, omdat zijn werkterrein voor vandaag is verlegd naar de eerste selectie door het ontbreken van onze hoofdtrainer wegens ‘herfstachtig gedrag’, zullen we maar zeggen. Vandaar dat Marcel van Vark de honneurs op de bank bij de beloften waarneemt. Dat leverde een redelijk intensieve mailwisseling op vanwege diverse wijzigingen ion de lijst met namen en rugnummers, maar uiteindelijk kwam dat toch perfect in orde. Ook onze gasten zijn uitermate bereidwillig en leveren me een keurig namenlijstje mét de rugnummers. Helemaal top! Het kostte me wel ‘de rechten’ op dit stuk, maar die leverde ik uiteraard met alle plezier in: hoe meer mensen dit lezen, des te meer maakt dat mijn inspanningen de moeite waard.

IJsselmeervogels is met een jonge ploeg naar de Wolfskamer afgereisd. Maar liefst zes B-junioren maken uit van de selectie, waarvan er vier in de basis beginnen. Maar daar staat dan ook een Mike van der Laar tegenover die ‘gewoon’ deel uitmaakt van de eerste selectie en dus tweede divisie speelt.
Ook bij Huizen enkele spelers uit de eerste selectie: Kevin Smit mag in de spits beginnen en op het middenveld treffen we de namen van Lucas Pelgrum en Bob Brilleman aan.

Een daalder waard!
Huizen start flitsend en even schieten de herinneringen aan de opening van ons eerste van afgelopen zaterdag me voor de geest. Ook nu meteen een diepe pass van Bob Brilleman die zomaar Youri van Kommer vrij voor doelman Julian Prinsen zet. Van Kommer is er kennelijk ook wat van ondersteboven, want de bal wordt ruim naast de goal van Prinsen geschoven. Dan eigenlijk meteen erop een tweede lange pass van Dennis Lamme op de gretig diepgaande Kevin Smit die deze keer doelman Prinsen geen enkele kans laat en de onberispelijke 1-0 laat aantekenen. Da’s een lekker begin!
IJsselmeervogels heeft kennelijke moeite met de lange steekbal die onze voorwaartsen in de ruimte tussen defensie en doelman zet.
Toch laat ook IJsselmeervogels zich niet onbetuigd. In de derde(!) minuut forceren de Vogels twee corners op rij en bij de tweede is het dan doelman Hoelscher die voor opluchting zorgt.

En zo ontspint er zich een heerlijk snelle wedstrijd waarbij beide ploegen snel de aanval zoeken en lange ballen opvallend vaak een medespeler bereiken. Beide defensies moeten alles uit de kast halen om treffers te voorkomen. Na een kwartier is IJsselmeervogels de schrik van de vroege tegenstreffer wat te boven gekomen en de bal gaat diep op spits Sergio Kozjak. Diens voorzet zwaait in eerste instantie gevaarloos voor de goal van Hoelscher langs. Vanaf de andere kant wordt de bal dan weer ingebracht en de brutaal spelende vleugelaanvaller Cem ter Burg krult de bal een metertje over de kruising boven Hoelscher. Aan de andere kant is het de weer sterk spelende Tristen Kroeze die fel doorgaat op een bal die iedereen al achter zag lopen. Na een kort duel op de achterlijn weet hij de bal toch voor te krijgen waar even paniek in de rode linies ontstaat. Uiteindelijk eindigt al dit fraais in een bal die men nu nog loopt te zoeken op veld 2. Jammer! Had een beter lot verdiend!

Lekker!
Doelman Hoelscher is er dan net op tijd bij als ook bij de vogels een diepe pass spits Sergio Kozjak bereikt. Tristen Kroeze lanceert dan op zijn beurt Youri van Kommer die zich dan echter verslikt in zijn eigen prachtige passeerbeweging. In de tegenaanval is het dan Tristen Kroeze die een van zijn weinige slippertjes maakt en zich op zijn beurt weer verslikt in zijn eigen bewegingen. Mike van der Laar bereikt Cem ter Burg die opnieuw de bal over de goal van Hoelscher krult. Goede voetballer, die Ter Burg, maar wel wat weinig variatie in zijn spel. Want ook de derde kans die hij krijgt probeert hij met een krulbal af te werken. Deze keer is het Hoelscher die de bal tegen de binnenkant van de paal bokst en hem er tot zijn opluchting niet in, maar uit ziet vliegen.
De rode beloften worden in deze fase wat sterker en Huizen komt een periode niet aan voetballen toe. Ter Burg dribbelt het Huizer strafschopgebied binnen en gaat neer. Arbiter Gert van de Broek is echter meer een type Bas Nijhuis dan een type Serdar Gözübüyük en ziet er dus geen strafschop in.
Kort voor de rust komt Huizen dan toch op 2-0 als Bob Brilleman een lange aanval met een aantal schotpogingen dan toch doeltreffend afrondt met een fraai geplaatste bal in de verre hoek achter Julian Prinsen. Nog voor rust had IJsselmeervogels al de aansluitingstreffer kunnen maken als Jordy Ruizendaal de bal heerlijk klaarlegt voor spits Sergio Kozjak die alleen voor de snel uitkomende Hoelscher de bal over onze doelman probeert te spelen. Met enig fortuin weet Hoelscher echter alsnog het onheil af te wenden en pareert de lobpoging.

Rust
En dus verlaten we de ijzig koude tribune waar de snijdende wind schuin in stond, met een 2-0 die weliswaar recht deed aan het spelbeeld van deze aantrekkelijke eerste helft, maar waarin de Vogels-beloften eigenlijk wel een tegentreffertje verdiend hadden op basis van de kansen en die periode voor de rust waarin ze toch een kwartiertje de bovenliggende partij waren. Een aantrekkelijke wedstrijd dus, waarbij ik echter naar mijn smaak toch de beide doelwachters wat weinig aan het werk heb gezien.

Rommelig
Na rust zien we eerst hoe een diepe bal op invaller Baran Batman onze rappe vleugelaanvaller een goede kans biedt. Baran kiest voor een lob die echter over de goal van Prinsen zeilt en kort daarop weten Prinsen en verdediger Geert Muijs hem opnieuw eendrachtig van het scoren te houden.
Huizen dringt aan en Geert Muijs heeft dan op de penaltystip een hoogstandje in petto als hij met een simpele lichaamsschijnbeweging Bob Brilleman de verkeerde kant op stuurt. Trainers krijgen er een hartverzakking van, maar ik kan er op de stervenskoude tribune ontzettend van genieten!
Ook even de ingehouden adem als Cem Ten Burg weer eens door dreigt te breken. Jasper van Vark staat echter zijn mannetje en weet erger te voorkomen. Het levert IJsselmeervogels een corner op die tot een regelrechte schiettent leidt: zowel Ter Burg als Wesley Mink halen de trekker over, maar treffen slechts geel-groene verdedigers. Huizen komt weer met de schrik vrij.

Bevrijding!
Meteen na de schiettent breekt Huizen dan uit via de flank. Twee man staan met één pass achter de defensie en mogen alleen op Julian Prinsen af. Baran Batman is aan de bal en als men op de tribune al roept dat hij moet overspelen, blijkt dat hij zelf de perfecte oplossing al in huis heeft. En met een droge schuiver laat hij de uitkomende Prinsen dan ook kansloos: 3-0. Geflatteerd? Ja, eigenlijk wel. Maar aan de andere kant is Huizen toch wel de wat beter voetballende ploeg. Toch gooien ‘de rooien’ de handdoek nog niet. Mike van der Laar jaagt de bal van een meter of dertig richting onderkant lat. Vanaf de tribune kon ik de wanhoop in de ogen van doelman Hoelscher lezen, maar ook de moed die die wanhoop opriep. En met een schitterende reactie bikkelt Hoelscher de bal corner. De hoekschop zwaait voor, wordt ingekopt en dan is Hoelscher dan toch eindelijk geklopt. Ware het niet, dat daar op de lijn een ventje met blauwe schoentjes ijzig kalm de bal controleert en rustig uitverdedigt. Bob Brilleman is niet alleen een begenadigd strateeg op het middenveld, ook achterin blijkt hij een speler die met visie en beleid de lijnen uit weet te zetten.

Dan toch…
Natuurlijk vormt die 3-0 een stevige tik voor onze gasten. Maar ook zij weten van geen ophouden en krijgen dan in de zeventigste minuut loon naar werken als de bal dan opnieuw diep wordt gespeeld en goed valt voor Ter Burg en invaller Enzio Clarke. Hoelscher komt nog snel zijn goal uit, maar is kansloos op de lepe schuiver van deze snelle invaller spits en brengt zo de stand op 3-1.
We beleven dan inmiddels een rommelige fase waarbij er op het veld meer fout dan goed ging. Ook over en weer wat kleine irritaties die gelukkig door arbiter Van de Broek met de mantel der liefde worden gesust.
het is Huizen dat het eerst het ‘voetbal’ weer hervindt en dat leidt in de negentigste minuut dan zelfs nog tot de 4-1 als Baran Batman de bal keurig aflegt op Jurre van Mill die de fraaie combinatie vlekkeloos afwerkt.

Apenstaartjes kijk op de zaak
Het blijft natuurlijk alleen al een feest om weer eens een groen-gele brigade winnend van het veld te zien stappen. De Huizer beloften speelden vandaag fris van de lever en de overwinning was daarom zonder meer verdiend. En heerlijke pot voetbal die meer publiek verdiend had.

Men verwijt mij wel eens dat ik deze wedstrijden niet alleen met een groen-gele-, maar zeker ook met een roze brilletje bekijk. En dat geef ik volmondig toe: ik zie hier dingen mislukken waarvoor ik ’s zaterdags de nodige krachttermen over de tribune zou slingeren. Maar ik zie ook veel onbevangen spelvreugde. Uitverdedigen met een hakje! Voetbal zoals voetbal ooit bedoeld was, voor men tactieken, punten en degradatieregelingen bedacht had. Voetbal om het voetbal en niet om het resultaat.
En dat maakt deze wedstrijden tot een feestje.
Het was weer fijn langs de lijn – maar wel stervenskoud!

Opstelling IJsselmeervogels:
1. Julian Prinsen (O19-1)
2. Wesley Mink (O19-1)
3. Rick Blokhuis (45' O19-1)
4. Geert Muijs (O19-1)
5. Sam Ahmadyar (O19-1)
6. Mike van Laar (A-sel)
8. Jordy Ruizendaal (70' O19-1)
10. Vincent Muis (O17-1)
7. Willem Bout (45'+20' O17-1)
9. Sergio Kozjak (O19-1)
11. Cem ter Burg (O19-1)

12. Timo Kozjak (45' O17-1)
13. Enzio Clarke (45' O17-1)

Verslag: Ron Tuijnman (SV Huizen)

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen