Nieuws

Dames 1 en MO17-1 naar halve finale

Afgelopen zaterdag boekten zowel Dames 1 als IJsselmeervogels MO17-1 een fraaie prestatie in de districtsbeker West I. Beide teams wisten hun wedstrijd te winnen waardoor ze door bekerden naar de volgende ronde.

MO17-1 bekert verder naar halve finale!

Zaterdag 22 april werd de kwartfinale tegen de sterke meiden van Achterveld MO17-1 gewonnen met 0-3.

De eerste helft ging heel moeizaam tegen de oranje muur van Achterveld. Met de rust stond het nog 0-0 en er was moeilijk doorheen te komen. De tweede helft schakelden de meiden een tandje bij en de muur werd gebroken.

Een prima teamprestatie van deze leuke groep meiden. Op 6 mei speelt IJsselmeervogels MO17-1 de halve finale thuis tegen SCW uit Rijsenhout.

Dames 1 wint van DZS Vr1

Ook IJsselmeervogels Dames 1 bekerde afgelopen zaterdag verder naar de halve finale. Op het hoofdveld van de Westmaat werd DZS uit Wijdewormer met 3-1 verslagen.

Dat de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn, bleek al uit de standen op de ranglijst. IJsselmeervogels is koploper in de 4e klasse D. DZS staat tweede in de 4e klasse A. Beide ploegen begonnen nerveus aan het duel. De sterk spelende aanvoerder van DZS zorgde na 25 minuten voor een voorsprong. Het betekende de 0-1 ruststand op de Westmaat.

In de tweede helft speelde Dames 1 met de wind in de rug en dat verschil was al snel zichtbaar. De Rooien waren heer en meester maar pas in de 62e minuut schoot Lotte met een fraaie bal in de lange hoek de gelijkmaker binnen.

Ruim tien minuten later kwam IJsselmeervogels ook op voorsprong. Emma faalde oog-in-oog met de keeper niet en schoot IJsselmeervogels op voorsprong. De dames maakte het zichzelf vervolgens nog lastig, door in te zakken in plaats van door te drukken, maar de 2-1 bleek voldoende om de overwinning over de streep te trekken. Wie in de halve finale de tegenstander wordt voor Dames 1 is nog onbekend.

IJsselmeervogels is trots op deze twee damesteams meiden en wenst beiden succes in de halve finale voor de beker en in de strijd om het kampioenschap.

Dames 1 is in een felle strijd verwikkeld met Valleivogels, dat in verliespunten gelijk staat. Over drie wedstrijden zal blijken of bij Dames 1 de kampioensvlag in top kan.

IJsselmeervogels MO17-1 kan aanstaande zaterdag het kampioenschap al veiligstellen. Om 10.30 uur zal de strijd aangebonden worden met directe concurrent Woudenberg en bij winst is de ploeg van Tijmen Blokhuis onpasseerbaar op de ranglijst.