Nieuws

Volgen op

Erelid Cees Koelewijn overleden

Afgelopen zaterdag ontvingen we het trieste bericht dat ons erelid Cees Koelewijn op 87 jarige leeftijd is overleden.

Cees meldde zich als 14 jarige jongen aan om lid te worden van IJsselmeervogels. Al snel werd duidelijk dat Cees als voetballer niet echt in de wieg gelegd was. Cees was een doener. Iemand die er graag voor zorgde dat andere mensen het bij de club naar hun zin hadden en dat het sportpark er netjes bij lag. In de beginjaren hielp Cees bij het innen van contributie. Ook was hij één van de initiatiefnemers om het veld op de Weikamp een flinke opknapbeurt te geven. Toen eind jaren 60 bekend werd dat IJsselmeervogels zou verhuizen naar de Westmaat organiseerde Cees met nog wat leden vele collectes om geld in te zamelen voor een lichtinstallatie.

Bij de meeste mensen is Cees misschien wel het meest bekend geworden als barman. Bijna 25 jaar heeft hij deze taak met veel liefde en toewijding gedaan. Het was ook zijn idee om een soort van koffiehoek te creëren. Deze formule sloeg geweldig aan bij de bezoekers van de thuiswedstrijden. De vriendelijke Cees stond vele jaren paraat met zijn ‘koffiemeisjes’. Toen zijn gezondheid achteruit ging moest Cees noodgedwongen een stapje terug doen. De ‘supervrijwilliger’ werd namens het bestuur en de leden van de club bedankt met het erelidmaatschap. Iets dat Cees enorm waardeerde en trots op was.

Tot op hoge leeftijd was Cees regelmatig op het veld te vinden. De laatste jaren werd ook dat helaas minder. Met het overlijden van Cees Koelewijn verliest IJsselmeervogels een trouw vrijwilliger en toegewijd erelid. Wij wensen zijn kinderen en overige familie Gods troost bij het verwerken van dit verlies.

Tijmen de Graaf
Archivaris IJsselmeervogels

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen