Nieuws

Volgen op

Akla opgenomen in voorselectie Irak

Ali Akla is deze week opgeroepen voor het nationale elftal van Irak. De 'Leeuwen van Mesopotamië' maakten de uitnodiging van Akla voor de voorlopige selectie dit weekend bekend. De 24-jarige aanvaller van IJsselmeervogels was deze zomer nog op trainingsstage bij het Olympisch elftal van de Irakezen, maar was nog niet eerder actief bij het A-elftal.

Bondscoach Radhi Shenaishil riep Ali Akla nu op in de voorselectie voor de duels met Australie (donderdag 23 maart, gespeeld in Teheran, Iran) en Saoedi-Arabië (dinsdag 28 maart, gespeeld in Djedda, Saoedi-Arabië).

“We volgen Ali Akla al een aantal maanden en houden zijn voortgang in de gaten. Daarnaast hebben we contact gezocht met de staf waarmee hij werkte bij het Olympische team en ook zij zeiden veel goede dingen over hem. Zowel mentaal als fysiek”, liet de bondscoach weten op de nationale sportzender van Irak.

Hoewel het nog een voorselectie betreft zou Ali Akla bij een definitieve selectie in ieder geval het duel met VVOG missen, op 25 maart. Uitgerekend de ploeg waar hij een deel van zijn jeugdopleiding genoot, voordat hij naar DVS’33 vertrok. Bovendien volgt op 1 april het weerzien met datzelfde DVS’33.

Akla Konhfc

Al met al kan het dit seizoen niet op voor de Harderwijker. Al in oktober verlengde de aanvaller zijn contract tot de zomer van 2019 bij IJsselmeervogels. Vervolgens werd eind december zijn doelpunt tegen Koninklijke HFC (3-1) uitgeroepen tot doelpunt van het jaar door de KNVB. Nu volgt dus opname in de voorselectie van Irak.

Naar verwachting maakt bondscoach Shenaishil zijn definitieve selectie eind februari bekend. IJsselmeervogels feliciteert Ali Akla met zijn voorlopige uitverkiezing voor de nationale ploeg.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen