Nieuws

Volgen op

Ali Akla maakt doelpunt van het jaar!

De goal van Ali Akla in het KNVB bekerduel met Koninklijke HFC is vanmiddag door de KNVB uitgeroepen tot doelpunt van het jaar 2016! De voltreffer betekende de 2-0 voor IJsselmeervogels, dat uiteindelijk met 3-1 won.

De 23-jarige aanvaller nam het in de strijd om doelpunt van het jaar onder meer op tegen Vincent Janssen (AZ/Tottenham Hotspur, Nederlands Elftal) en Thomas Verheijdt (MVV). Vincent Janssen scoorde in het duel met Wit Rusland namens het Nederlands elftal een fraaie treffer in het dak van het doel. Voormalig IJsselmeervogels-spits Thomas Verheijdt scoorde met MVV door een schot van zo’n 40 meter binnen te schieten.

De voltreffer van Ali Akla met zijn 'zwakke' linkerbeen

Zowel Ali Akla als Thomas Verheijdt bereikten op basis van een aantal stemrondes de finale, waarbij een head-to-head stemronde uitkomst bood. Ali Akla won met een ruim verschil op basis van de ruim zesentwintighonderd stemmen. Maar liefst 62% (!) gaf de voorkeur aan de goal van Ali Akla, waardoor deze de prijs ‘Doelpunt van het jaar 2016’ mag bijschrijven op zijn persoonlijke CV. Een mooie prijs op zijn palmares, waar vorig seizoen de titel ‘Topscorer Topklasse zaterdag 2015-2016’ werd bijgeschreven in dienst van DVS’33.

Harderwijker Ali Akla is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van IJsselmeervogels. De Irakees kwam afgelopen zomer over van DVS’33, waar hij bezig was aan zijn vierde seizoen in de A-selectie. Daarnaast werd Akla al opgeroepen voor het Olympisch elftal van Irak en sloeg hij in de voorbereiding van dit seizoen nog een uitnodiging van het A-elftal af. Dit seizoen kwam hij tot vier treffers in de competitie en twee goals in het bekertoernooi. Begin oktober verlengde Akla zijn contract bij IJsselmeervogels tot de zomer van 2019.

De treffer:

IJsselmeervogels is trots dat een doelpunt door een speler in het shirt van onze club is uitverkozen tot doelpunt van het jaar 2016. IJsselmeervogels feliciteert Ali Akla dan ook met deze fraaie uitverkiezing! Iets om trots op te zijn en om later aan de kleinkinderen te vertellen. Een mooiere afsluiting kon 2016 niet hebben.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

5
apr
Jubileumborrel Club van 100

Jubileumborrel Club van 100
Gastenontvangst

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Feesttent bij Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

Alle evenementen