Nieuws

Volgen op

Carmelia met Curacao uitgeschakeld op Gold Cup

Curacao is er niet in geslaagd om de kwartfinale te bereiken van het kampioenschap van Noord- en Midden Amerika. In de poulefase van de Gold Cup eindigde Curacao, dat recent nog de Caribbean Cup won, op een teleurstellende vierde plaats.

Shanon Carmelia kreeg in de eerste twee poulewedstrijden geen speelminuten van bondscoach Bicentini. In de verloren pouleduels tegen Jamaica (0-2) en El Salvador (2-0) koos de Curaçaose bondscoach voor respectievelijk Cuco Martina (Everton FC) en Jurien Gaari (Kozakken Boys) als rechtsback. Als controlerende middenvelders, de positie waar Carmelia tijdens de Caribbean Cup nog op opereerde, speelden voormalig IJsselmeervogels-jeugdspeler Dustley Mulder en Aston Villa-middenvelder Leandro Bacuna als tweemansblok beide duels.

Afgelopen zondag-op-maandagnacht om 2.30 uur (Nederlandse tijd) mocht Shanon Carmelia wel rekenen op 90 minuten speeltijd. Op zijn vertrouwde stek van rechtervleugelverdediger mocht hij het opnemen tegen titelkandidaat en regerend kampioen Mexico. Onder het toeziend oog van 44.232 toeschouwers in het Alamodome, in San Antonio (Texas), kwam Curacao na 22 minuten op 0-1 achterstand via Ángel Sepúlveda. In de slotfase liepen de Mexicanen uit tot 0-2 via invaller Edson Álvarez. Curacao ontbeerde ondertussen het geluk en trof enkele keren de keeper of het aluminium. 

Door het verlies eindigde Curacao met nul punten als vierde in de poule. Overigens had een eventuele overwinning geen verschil gemaakt, want alleen Honduras en El Salvador mochten als beste nummer 3 (4 punten) aanvullend deelnemen aan de kwartfinale. Los daarvan zal het elftal met warme gevoelens terugkijken op dit avontuur.

Met het eremetaal van de Caribbean Cup en de vast onvergetelijke ervaring van de Gold Cup keert Shanon Carmelia, die woensdag terugkeert in Nederland, op korte termijn terug bij IJsselmeervogels. Gezien de drukke zomerperiode komt de eerste training van aanstaande donderdag waarschijnlijk nog te vroeg voor de international. Op korte termijn zal de goedlachse vleugelverdediger echter weer aansluiten bij IJsselmeervogels.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

26
jan
Jong FC Utrecht - SC Cambuur

Jong FC Utrecht - SC Cambuur
Sportpark de Westmaat

9
feb
Gooische Vrouwenbingo

Gooische Vrouwenbingo
Salentein Lounge

2
mrt
Bingo

Bingo
Kantine

16
mrt
Koppeldarts-toernooi

Koppeldarts-toernooi
Kantine

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's