Nieuws

Volgen op

Carmelia wint en pakt finaleplaats met Curaçao

IJsselmeervogels-verdediger Shanon Carmelia heeft zich met Curaçao geplaatst voor de finale van de Caribbean Cup. De nationale ploeg van het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee won donderdagavond (lokale tijd) met 2-1 van gastland Martinique, waardoor het zich plaatste voor de finale.

Carmelia begon in de basiself van bondscoach Remko Bicentini. Carmelia begon op de voor hem wat onbekende positie van linker-controlerende-middenvelder, vlak naast Leandro Bacuna (Aston Villa, Engeland). en zag Martinique al snel op voorsprong komen. Na 16 minuten spelen trof Martinikaan Yoann Arquin (Mansfield Town, Engeland) doel.

Na rust kwam Curaçao via Gevaro Nepomuceno (FC Famalicão, Portugal) en Rangelo Janga (AS Trenčín, Slowakije) terug tot 2-1, waardoor het nu de strijd aan mag gaan met Jamaica. Die wonnen de andere halve finale na strafschoppen van Frans-Guyana, na een 1-1 gelijkspel na verlenging. De finale van de Caribbean Cup zal maandagochtend om 19.30 uur (lokale tijd) worden afgewerkt.

De wedstrijd tegen zesvoudig winnaar Jamaica is voor Curaçao een mooie voorloper op het eerste pouleduel op de Gold Cup, dat begin volgende maand zal starten. Op 9 juli staat Curaçao - Jamaica namelijk ook op het programma.

De finale van de Caribbean Cup wordt maandagochtend integraal uitgezonden op FOX Sports 2 om 06.00 uur (Nederlandse tijd).

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen