Nieuws

Volgen op

IJsselmeervogels loot sc Heerenveen

IJsselmeervogels is in de achtste finale van de KNVB beker gekoppeld aan sc Heerenveen. De ploeg van Sandor van der Heide zal waarschijnlijk op dinsdag 13 december een thuiswedstrijd afwerken tegen de ploeg uit Friesland.

De ploeg van Jurgen Streppel is op dit moment bezig aan een prima seizoen in de Eredivisie. Na tien competitieronden heeft de ploeg met een derde plaats genesteld tussen de ‘traditionele top drie’ van Nederland (Ajax, Feyenoord en PSV).

In de KNVB beker schakelde de Friezen al twee profclubs uit. In de eerste ronde was in het Abe Lenstra Stadion sc Heerenveen na verlenging te sterk voor De Graafschap (5-1) en in de tweede ronde versloeg het FC Eindhoven met een 1-2 overwinning. De overwinning van Heerenveen betekende bovendien dat er voor het eerst sinds 1916/17 geen clubs uit Noord-Brabant in de achtste finale van de KNVB beker zitten.

De wedstrijd tegen sc Heerenveen zal in ieder geval bijzonder zijn voor IJsselmeervogels-trainer Sandor van der Heide. De geboren Fries is kind van de club SC Cambuur, de grote rivaal van ‘Fean’ en speelde daarvoor bovendien nog in de jeugdopleiding bij sc Heerenveen.

De laatste keer dat IJsselmeervogels en sc Heerenveen elkaar overigens troffen was op 8 oktober 1977, in eveneens de KNVB beker. Hoewel sc Heerenveen in dat duel op voorsprong kwam via Jan Rorije, won IJsselmeervogels uiteindelijk via goals van Jan Zwaan en Jaan de Graaf. 

De wedstrijd zal waarschijnlijk worden afgewerkt op dinsdag 13 december, aangezien sc Heerenveen de vrijdag erop tegen Willem II zal spelen. IJsselmeervogels ontvangt de zaterdag voorafgaand aan het bekertreffen Quick Boys en gaat in het weekend erna op bezoek bij SteDoCo. Wanneer de wedstrijd definitief wordt gespeeld, inclusief aanvangstijdstip, wordt vrijdag bekend gemaakt.

De volledige loting:

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen