Nieuws

Volgen op

Update oefencampagne 2017-18

In nauwe samenspraak tussen wedstrijdsecretariaat, mogelijke opponenten en de technische staf van IJsselmeervogels is het oefenprogramma als voorbereiding op het seizoen 2017-18 vastgesteld. Het seizoen start natuurlijk op 20 juli om 19.30 uur, wanneer de eerste training plaatsvindt, maar kort daarna zal ook in wedstrijdverband de bal gaan rollen.

IJsselmeervogels start de oefencampagne op zaterdag 29 juli om 14:30 uur tegen Derdedivisionist Spijkenisse. Spijkenisse werd afgelopen seizoen kampioen in de hoofdklasse A en was vorig seizoen ook al opponent in de voorbereiding. Toen werd het 1-0 via Mike van de Laar.

Een paar dagen later wacht op de rode zijde van Sportpark Panhuis om 20.00 uur eveneens nieuwbakken Derdedivisionist DOVO dat via promotiewedstrijden haar plek in de Derde divisie veiligstelde. Zij werden afgelopen seizoen tweede achter ACV in de Hoofdklasse B.

Op zaterdag 5 augustus zal IJsselmeervogels - eveneens net als vorig seizoen - op bezoek gaan in Sneek. Niet geheel ontoevallig zal SWZ Boso Sneek gastheer zijn voor IJsselmeervogels op de dag dat de Sneekweek van start gaat. Het duel zal worden gespeeld om 16.00 uur.

Op dinsdag 8 en zaterdag 12 augustus doet IJsselmeervogels mee in de Salentein Cup. De opzet is ietswat veranderd, want IJsselmeervogels zal de openingswedstrijd op dinsdag om 20.00 uur op eigen veld spelen tegen organisator Sparta Nijkerk. Zaterdag om 13.00 uur heeft de organisatie van de Salentein Cup opnieuw een prachtig affiche. Op Sportpark de Ebbenhorst neemt IJsselmeervogels het dan op tegen ASV De Dijk: de regerend kampioen van de Derde divisie zondag en komend seizoen tegenstander in de Tweede divisie.

In de oefencampagne wordt ook Sportpark de Vinken aangedaan, op dinsdag 15 augustus. Waar vorig seizoen De Westmaat het toneel was voor een oefenwedstrijd tussen Rood en Groen, is dat ditmaal het sportcomplex van v.v. Eemdijk. De nummer 9 van de Hoofdklasse B van afgelopen seizoen heeft komend seizoen opnieuw wat extra oud-Rooien in de selectie: Jan Rudolf Beukers, Klaas de Graaf, Thim de Graaf en Jeroen de Harder komen deze zomer naar De Vinken.

De zaterdag erop, op 19 augustus, speelt IJsselmeervogels een thuiswedstrijd tegen SV Nootdorp. Nootdorp promoveerde eerder deze maand via de nacompetitie vanuit de eerste klasse B naar de Hoofdklasse ten koste van rkav Volendam. Aanvankelijk was er sprake dat IJsselmeervogels deze zaterdag zou moeten aantreden voor de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker, maar IJsselmeervogels werd vrijgeloot voor die ronde. De tweede kwalificatieronde volgt mogelijk op woensdag 24 augustus. Tegenstander is dan Noordwijk en het betreft een uitduel. Op 26 augustus volgt vervolgens de start van de competitie.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

26
jan
Jong FC Utrecht - SC Cambuur

Jong FC Utrecht - SC Cambuur
Sportpark de Westmaat

9
feb
Gooische Vrouwenbingo

Gooische Vrouwenbingo
Salentein Lounge

2
mrt
Bingo

Bingo
Kantine

16
mrt
Koppeldarts-toernooi

Koppeldarts-toernooi
Kantine

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's