Nieuws

Volgen op

KNVB beker: IJsselmeervogels gekoppeld aan Noordwijk

IJsselmeervogels is in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker gekoppeld aan Noordwijk uit de hoofdklasse A. Noordwijk zal IJsselmeervogels ontvangen op het eigen sportpark Duinwetering Het duel wordt waarschijnlijk gespeeld op woensdag 23 augustus.

Noordwijk komt dit seizoen, net als vorig seizoen, uit in de Hoofdklasse A. Toch was het vorig seizoen dichtbij promotie naar de Derde divisie. DOVO was in de finale van de wedstrijden om promotie echter de sterkste. Vorig seizoen nam Noordwijk ook deel aan de KNVB beker. Toen werd de ploeg van toenmalig trainer Dogan Corneille na strafschoppen uitgeschakeld door UDI'19 in de eerste kwalificatieronde.

Mocht IJsselmeervogels dit duel winnen, dan stroomt het in in de Eerste ronde, samen met 27 andere winnaars uit de tweede kwalificatieronde. In die Eerste ronde zullen ook de BVO’s uit de Eredivisie en de Jupiler League starten, evenals de drie periodekampioenen (De Treffers, Katwijk en Kozakken Boys) van de Tweede divisie van vorig seizoen.

knvbbeker slider

Seizoen 2016/17

Vorig seizoen bracht de KNVB beker IJsselmeervogels veel goeds. Vorig seizoen werd IJsselmeervogels in de tweede kwalificatieronde gekoppeld aan Quick Boys. Na een 0-2 overwinning wachtte Achilles ’29. Destijds was het verschil nog twee divisies, maar dat bleek niet in de uitslag: IJsselmeervogels won op een sfeervolle Westmaat met 3-1 van de Groesbeekse formatie.

In de tweede ronde wachtte de Koninklijke HFC, uitkomend in de Tweede divisie. De tegenstand bleek een stuk zwaarder, maar IJsselmeervogels won wel: opnieuw met 3-1. Bovendien werd het doelpunt van Ali Akla uit dit duel verkozen tot doelpunt van het jaar, door de KNVB.

In de achtste finale ontving IJsselmeervogels op 13 december Eredivisionist sc Heerenveen. In een fantastische ambiance liet IJsselmeervogels andermaal zien de organisatie voor zulke evenementen te kunnen dragen, mede door een schare fantastische vrijwilligers. Het duel eindigde in een 0-1 overwinning voor de gasten, door een late treffer van Reza Ghoochannedjhad. Het IJsselmeervogels van Sandor van der Heide ging desondanks onder groot applaus van het veld.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen