Nieuws

Volgen op

Leushuis: "Deze ploeg verdient gewoon punten"

IJsselmeervogels neemt het aanstaande zaterdag op eigen veld op tegen TEC uit Tiel. De Rooie formatie snakt na een periode met mindere resultaten naar een overwinning en treft met TEC een ploeg die sinds de entree van oud-prof Kemy Agustien de weg naar boven heeft ingezet. Willem Leushuis blikt voor op het duel tegen de ploeg die met een punt meer een plekje hoger staat dan IJsselmeervogels op de ranglijst.

“Afgelopen weekend heeft TEC een knappe prestatie geleverd door thuis van een sterk FC Lienden te winnen. Met strijd en passie hebben ze Lienden verslagen. Met Agustien hebben ze een creatieve speler op het middenveld die bovendien hard werkt. Een goeie verbindingsspeler. Daarvoor hebben ze Wimilio Vink die met zeven goals topscorer is bij TEC en in vorm is”, analyseert Leushuis de tegenstander. “Ze spelen de laatste weken in een 4-4-2-formatie met een kleine ruit op het middenveld. Achterin hebben ze met Van der Sman een hele goede keeper en daarvoor een blok van vier verdedigers en daar kort voor een controleur. Dat verdedigende blok staat wel. Met Holder hebben ze veel snelheid en kunnen ze razendsnel omschakelen.”


Dylan Chiazor maakte zaterdag de tweede keer zijn opwachting in de basis

Waar TEC met een goed gevoel naar De Westmaat stapt IJsselmeervogels na de nederlaag bij Katwijk (1-0) stapt IJsselmeervogels juist met een kater het veld op. De ploeg leek tegen de koploper lange tijd af te stevenen op een puntendeling, maar moest in de slotfase toch capituleren. “Afgelopen maandag is de voorzitter van de technische commissie (André van Diermen, SN.) in de kleedkamer gekomen. Daar heeft hij een groot compliment gemaakt voor de wedstrijd tegen Katwijk. Hij heeft de selectie echt een hart onder de riem gestoken. Dat vonden we als staf heel fijn, want zelf hebben we dat ook gedaan. We hebben als groep kunnen zien dat er met strijd en passie ook plezier ontstaat. Dat zijn de basisvoorwaarden: passie en plezier. Dan kan niet uitblijven dat we ook weer gaan winnen. Het kan niet tegen blijven zitten. Tegen Katwijk was wat dat betref echt de onderkant van de gifbeker. Deze ploeg verdient gewoon punten, zeker op basis van wat we zaterdag hebben laten zien.”

Zaterdag kan Willem Leushuis in ieder geval weer beschikken over Berry Powel. De 37-jarige spits kon na uitvoerige behandeling door de medische staf van IJsselmeervogels deze week weer aansluiten bij de training. “Berry heeft dinsdagavond voor het eerst sinds zes weken weer volledig getraind. Weliswaar in zijn eigen tempo, maar het is goed dat hij er weer bij is. Donderdagavond heeft hij opnieuw getraind.” Ook Ali Akla keerde vorige week zaterdag terug in de wedstrijdselectie. “Ali is fit, maar nog niet klaar voor de volledige 90 minuten.”

Berry Powel keert zaterdag terug in de selectie

Daartegenover staat het ontbreken van Bryan Burgerhout, Raymon van Emmerik en Christopher Connor. “Bryan zal waarschijnlijk aanstaande maandag weer aansluiten bij de groep. Raymon heeft een ontsteking aan de voet, dus is er niet bij en Christopher heeft een rugblessure.”

Ook voor Mike van de Laar komt het duel van zaterdag nog te vroeg. Deze week ontstond een verhaal in de media dat Van de Laar van Leushuis met het tweede elftal mee moest. Met die lezing had Leushuis moeite. “Mike heeft vorige week zelf bij de staf verzocht om mee te spelen met het tweede elftal. Dinsdag heeft hij ook meegedaan met Onder-23. Kortom: Mike is de afgelopen periode heel erg in zichzelf aan het investeren om toe te werken naar de 100%. Mensen moeten niet vergeten dat de operatie in januari was en dat voor herstel normaal gesproken een jaar staat. Mike is echt een fantastische gozer die vorig jaar echt het verschil heeft gemaakt met zijn strijd en diepgang. Toen ik bij IJsselmeervogels kwam dacht ik dat hij wedstrijd fit was, maar Mike beaamde zelf ook dat hij toen nog maar op 70 tot 80 procent zat. Nu investeert hij in zichzelf en ik verwacht dat hij dadelijk ook echt weer het verschil gaat maken.”

ijshhc6Vak Midden-Noord kon in het verleden vaak zorgen voor een extra steun in de rug. Zaterdag opnieuw?

De wedstrijd van zaterdag tegen TEC, waar voormalige IJsselmeervogels-conditietrainer Frits van den Berk trainer is - staat onder leiding van Sam Dröge. De scheidsrechter floot eerder dit seizoen het thuisduel met Jong Sparta Rotterdam (1-1). Het duel vangt aan om 15.30 uur, kent de 10-jarige Lindy Bolink als pupil van de week en heeft IJsselmeervogels MO13-1 als ballenmeisjes.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen