Nieuws

Volgen op

Leushuis: "Dezelfde drive en inzet tonen als TEC"

IJsselmeervogels neemt het zaterdag in een uitwedstrijd op tegen TEC uit Tiel. De ploeg van hoofdtrainer - en voormalig IJsselmeervogels-hersteltrainer - Frits van den Berk strijdt nog tegen degradatie en heeft dus nog alles om voor te spelen. IJsselmeervogels moet in de laatste zeven wedstrijden nog enkele punten sprokkelen om zich definitief veilig te spelen. Willem Leushuis blikt vooruit op het duel met de ploeg uit de Betuwe.


Ruime overwinning op De Westmaat

De Vogels-eindverantwoordelijke herinnert de thuiswedstrijd nog als de beste: “We boekten toen een erg goede 5-0-overwinning, maar ik denk dat ze niet zo naïef zullen spelen als dat ze destijds op De Westmaat speelden. Ze speelden toen ver van de goal, speelden op één lijn en hadden geen druk op de bal.” In het duel op de Westmaat stond het met rust al 3-0 via Chiazor en tweemaal Olijfveld. Na rust maakten Cortie en opnieuw Olijfveld de score compleet.

TEC 2Olijfveld was in de heenwedstrijd de grote man met drie goals

Toch rekent Leushuis niet op eenzelfde soort wedstrijd als op De Westmaat. “Zaterdag verwacht ik een ploeg die speelt om in de Tweede divisie te blijven. Wij hebben andere motieven, maar zullen minstens dezelfde drive en inzet moeten tonen als TEC, om een kans te maken. Zij hebben vijf nieuwe jongens en ik denk dat de ploegen elkaar daardoor weinig maken. De focus heeft op de training zodoende gelegen op intensieve interval. Veel duels en korte inspanningen. Mike, Berry en Bryan hebben dinsdag meegedaan met de beloften. We geven de spelers altijd de keuze om mee te doen en voor deze jongens was het goed wedstrijdritme op te doen.”

Zoals gezegd kwamen vijf spelers TEC versterken. Vinnie Vermeer (NAC), Nicky Kuiper (FC Eindhoven), Jordi van Kerkhof (Dusseldorf), Thijs van Hofwegen (FC Twente) en de van IJsselmeervogels overgekomen Sherwin Grot streken deze winter neer op sportpark De Lok. Ondanks de vijf versterkingen hoopt Leushuis op een driepunter voor zijn ploeg. “Wij moeten nog zeven wedstrijd en daarin moeten we in principe nog een keer winnen om ons definitief veilig te spelen. In dat kader ben ik dolblij met de twee punten in het paasweekend. De inzet van Pascal Bosschaart heeft wat dat betreft goed uitgepakt en het doet ons als staf goed dat veel supporters ons gesteund hebben in die keuze.”


Omschakeling

Leushuis weet hoe hij TEC moet bestrijden. “Tegen TEC zal de kans vooral liggen in de omschakeling. We moeten om die reden zorgen dat we het tempo hoog houden. Daarbij is het belangrijk om niet vroeg op achterstand te komen, want dan zullen zij zich waarschijnlijk gaan ingraven en loeren op de counter. Dat we weer op gras spelen is een factor om rekening mee te houden. Dit seizoen hebben we daar tot nu toe steeds de eerste 20 minuten wat last van. Des te meer reden om daar zaterdag extra aandacht aan te geven, om te zorgen dat we scherp beginnen. Gelukkig zitten we weer in een fase van het jaar dat het gras weer groeit, door het mooie weer en de goede temperatuur.”

Gévero MarkietMarkiet (foto, rechts) is weer fit, net als Powel en Chiazor

Voor de ontmoeting met TEC zal IJsselmeervogels in ieder geval niet beschikken over Yannick Cortie en Raymon van Emmerik. Ook Ralph Hovestad had deze week fysiek ongemak. “Ralph klapte tegen Katwijk door zijn enkel en we waren bang dat het ook voor hem einde seizoen is. Na een ziekenhuisbezoek is gelukkig gebleken dat het meevalt. Deze week heeft hij individueel getraind. Waarschijnlijk komt de ontmoeting in Tiel te vroeg voor hem.” Waar Hovestad onzeker is, wordt de ziekenboek naargelang gelukkig weer kleiner. “Berry Powel en Gévero Markiet zijn weer volledig fit en ook Achraf heeft donderdagavond weer volledig meegetraind. We gaan kijken hoe zich dat ontwikkelt tot zaterdag. Dylan is vorige week verrassend snel in zijn herstel gegaan, waardoor hij zaterdag al kon invallen. Ook hij zit dus weer bij de selectie.”

Tweede kampioen

Zaterdag zag Willem Leushuis samen met zijn stafgenoten en de selectie hoe IJsselmeervogels 2 kampioen werd van de Reserve eerste klasse. De trainer was blij met het kampioenschap en lette daarbij bovengemiddeld op Jan Vedder, die sinds enige tijd met de A-selectie meetraint. “Mooi dat ze het tot nu toe zonder nederlaag gepresteerd hebben om kampioen te worden. Ik heb de mannen vooraf succes gewenst en achteraf gefeliciteerd.” Over Jan Vedder: “Jan is zaterdag bepalend geweest bij het tweede met twee briljante assists. Hij traint nu al een tijdje mee en we denken erover om hem zaterdag ook weer mee te nemen naar Tiel. Als we dan voor staan kunnen we hem wellicht wat meer speeltijd gunnen.”

Sander Molenaar

Tenslotte werd Leushuis deze week, net als de vele amateurvoetbalvolgers, opgeschrikt door het overlijden van Sander Molenaar. De trainer kent Molenaar nog uit het verleden. “Sander heb ik als speler meegemaakt bij ASWH. Ik ben destijds nog bij hem op kraamvisite geweest bij de geboorte van zijn tweeling. In en in triest dat hij niet meer onder ons is. Ik maak ook graag van de gelegenheid gebruik om ook via deze weg namens staf en selectie onze condoleances te betuigen. Sander kende ik als een hele aardige, fijne jongen waar ik een diep respect voor heb opgebouwd. Ik weet nog dat ik hem samen met Jeroen Rijsdijk terugzette naar het tweede. Hij ging daar toen heel goed mee om en rende in het tweede bij wijze van spreke haast harder dan in het eerste. De manier hoe hij daarmee om ging zegt veel over hoe hij als mens was. Op dit soort momenten zie je bovendien weer wat echt belangrijk is in het leven. Voetbal is een mooi iets, maar het leven gaat over andere dingen. Het is dan allemaal heel betrekkelijk.”

Het duel tussen TEC en IJsselmeervogels wordt zaterdag afgewerkt om 15.30 uur. Bovendien wordt het duel live uitgezonden op FOX Sports. IJsselmeervogels hoopt echter dat u, wanneer u daartoe in de gelegenheid bent, de ploeg komt steunen op locatie in Tiel. De wedstrijd staat onder leiding van de heer F.M.L. van Elzen uit Berghem. Een prettige wedstrijd gewenst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 2018

Koningsdag 2018
Sportpark de Westmaat

2
mei
Jonger Oranje Talentendag

Jonger Oranje Talentendag
Sportpark de Westmaat

10
mei
Vriendinnendag

Vriendinnendag
Sportpark de Westmaat

2
juni
Bekerfinale Dames

Bekerfinale Dames
de Westmaat

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's