Nieuws

Volgen op

Leushuis: “FC Lienden heeft op dit moment de wind mee”

IJsselmeervogels wacht zaterdag de derde competitiewedstrijd. De nog ongeslagen ploeg van Willem Leushuis moet op bezoek bij FC Lienden dat nog zonder puntverlies tot het drietal koplopers van de Tweede divisie behoort. Willem Leushuis beschouwt voor op het duel.

FC Lienden begon de competitie met een ruime overwinning tegen FC Lisse (3-0). De week daarop volgde een bijzondere wedstrijd in en tegen Barendrecht. “FC Lienden speelde een matige eerste helft, waarin het 3-1 achter kwam tegen Barendrecht. Na rust speelden zij heel sterk en wonnen ze uiteindelijk met 4-3. Dat vertelt enerzijds dat ze nog wat zoekende zijn, maar ook dat ze ondanks dat al de volle zes punten hebben gehaald. Die resultaten helpen wel mee in het zelfvertrouwen. Wat dat betreft hebben ze de wind nu mee.”

Basis voor de overwinning was een tactische omzetting door Lienden-trainer Hans Kraay junior. “De eerste helft speelden ze 4-3-3 met de punt naar achter. Na rust werd dat omgezet in 4-2-4.” Hoe de Betuwse ploeg zaterdag de strijd aanbindt is nog afwachten. Wel rekent Leushuis op de terugkeer van Intezar, die afgelopen dinsdag nog 90 minuten met de nationale ploeg van Afghanistan speelde en verloor van Jordanie (4-1).

De kracht van de Liendenaren ligt volgens de IJsselmeervogels-trainer met name in de voorhoede. “Ze hebben met Danny van de Meiracker de huidige topscorer van de Tweede divisie, met drie goals. Als je kijkt naar het doelsaldo van zeven voor en drie tegen zie je bovendien dat zij gemakkelijk tot scoren komen. Ze hebben vleugelspelers met veel snelheid en creativiteit en een degelijk middenveld. Achterin staan lange jongens, dus al met al hebben ze een compleet team staan.”

IJsselmeervogels zal daarom de lijn van de afgelopen twee weken door moeten zetten. “Dat begint met dat we de linies niet te ver uit elkaar laten lopen. Ik hou ervan als de linies elkaar ondersteunen en overlappen. Zaterdag speelden we tegen Achilles’29 best een degelijke partij, maar de minpunten moeten we aan werken. Dat is met name dat we secuurder moeten worden met balbezit. Daar hebben we deze week ook extra op getraind, evenals op de aansluiting van de linies en wat nieuwe automatismen“, blikt Willem Leushuis terug op de trainingen van deze week.

Voor wie het duel met FC Lienden sowieso nog te vroeg komt is voor Ali Akla. De aanvaller werd donderdagochtend succesvol geopereerd aan zijn knie. “Ik heb vanochtend de chirurg gesproken en die zei dat de operatie erg goed is gelukt. Mijn verwachting is dat hij met een week of zes weer speelklaar is, er vanuitgaande dat er geen tegenslagen volgen.” Ook voor nieuwkomer Gillian Justiana is de inzet nog onzeker. “Gillian is speelklaar en topfit, maar we wachten nog op vrijgave door de KNVB. Op dit moment is hij nog niet speelgerechtigd. Is hij dat wel dan gaat hij zeker mee naar Lienden.”

Ook zag Willem Leushuis recent een nieuwe materiaalman toegevoegd worden aan de staf. “Fijn dat Stoffel nu ondersteuning heeft gekregen in zijn drukke werkzaamheden. Herman wordt nu de kneepjes van het vak bijgebracht en past qua persoonlijkheid naadloos aan.”

Het duel van zaterdag staat onder leiding van de heer S. Veekamp uit Enschede. De scheidsrechter had vorig seizoen de leiding in de wedstrijd IJsselmeervogels - Harkemase Boys (2-2). Het duel start om 15.30 uur en daarna zal selectie en staf de bediening op de vrijwilligersavond voor rekening nemen. “Belangrijk om daar aanwezig te zijn. Hopelijk kunnen we die avond met drie punten in de tas beginnen. Dat zou een mooi cadeau voor de vrijwilligers zijn”, besluit Leushuis die het in zijn eerste anderhalve week alweer helemaal thuis voelt.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

26
jan
Jong FC Utrecht - SC Cambuur

Jong FC Utrecht - SC Cambuur
Sportpark de Westmaat

9
feb
Gooische Vrouwenbingo

Gooische Vrouwenbingo
Salentein Lounge

2
mrt
Bingo

Bingo
Kantine

16
mrt
Koppeldarts-toernooi

Koppeldarts-toernooi
Kantine

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's