Nieuws

Volgen op

Leushuis: "Gezien stand en status horen wij te winnen"

IJsselmeervogels gaat aanstaande zaterdag de strijd aan met ASV de Dijk. De ploeg van trainer Jochem Twisker staat momenteel zeventiende en staat daarmee op een plek dat rechtstreekse degradatie betekent. De Amsterdammers hebben dus nog alles om voor te spelen. Iets waar Willem Leushuis rekening mee houdt. Hij beschouwt voor op het zonnige Westmaatduel.

Met vijf wedstrijden zonder overwinning zal IJsselmeervogels moeten zorgen dat het seizoen niet als een nachtkaars uitgaat. Bovendien liet IJsselmeervogels tegen TEC zien dat het op 95% geen wedstrijden meer gaat winnen. Leushuis analyseert het als volgt: “Na rust sloop er bij ons toch iets van gemakzucht in de ploeg, in de zin van: het zal ons ook wel lukken zonder hard te werken. TEC ging er daarentegen vol op. De 3-3 is daarom verdiend”.

De 3-3 tegen TEC zag Leushuis als terechte uitslag

Toch zal IJsselmeervogels om zich definitief veilig te spelen nog wat punten bijeen moeten sprokkelen, te beginnen op de eigen Westmaat tegen De Dijk. Hoewel de ploeg tot nu toe 14 punten minder verzamelde dan IJsselmeervogels, is Leushuis op zijn hoede: “Statistisch gezien presteert De Dijk beter in uitduels dan op eigen terrein. Van de acht duels die ze hebben gewonnen, waren er zes overwinningen buiten Amsterdam. En daar zaten wat flinke tegenstanders bij. Volgens mij sowieso VVSB (1-3, SN), Barendrecht (1-3, SN) en Rijnsburgse Boys (2-4, SN). Daarvoor moeten we dus gewaarschuwd zijn. Zij spelen om TEC nog in te halen op de ranglijst, zodat ze niet direct degraderen, maar nog in de nacompetitie kunnen spelen.

Chiazor geblesseerd, Van Hussen twijfelgeval

Naast de twee punten verloor IJsselmeervogels zaterdag ook Dylan Chiazor met een hamstringblessure. “Dylan verwachten we er nu echt vijf zes weken uit. Hij was natuurlijk snel hersteld van zijn eerdere hamstringblessure en kreeg groen licht om weer mee te trainen. Dat heeft hij voluit gedaan, waardoor invallen voor de hand lag. Er zit nu echt een scheur in zijn hamstring.” Een andere opvallende afwezige was Oktay Öztürk. “Oktay heeft eind vorige week een verrekking in zijn bovenbeen opgelopen. Hij heeft deze week weer meegetraind en die sluit zaterdag dus weer aan bij de wedstrijdselectie. Ook Achraf Nejmi en Ralph Hovestad zijn weer volledig inzetbaar”, loopt Leushuis de selectie langs. De inzet van Christiaan van Hussen is nog onzeker. “Chris heeft wat problemen met zijn buikspier. Zaterdag was hij eigenlijk al niet fit, maar toen hadden we weinig alternatieven op die positie. We kijken deze week nog aan hoe het herstel van Chris verloopt. Ik moet wat het herstel betreft wel een compliment maken naar onze medische staf. Die doen er alles aan om de spelers weer fit te krijgen.”

Chiazor viel zaterdag geblesseerd uit

Met goede moed ziet Willem Leushuis uit naar zaterdag. “Gezien de stand op de ranglijst, de strijd om buiten de degradatiezorgen te blijven en onze status horen en moeten we deze wedstrijd gewoon winnen. Er zit echter wel druk op. De focus ligt daarom deze week op focus en agressie. Als we dat kunnen combineren met onze strijdwijze en ons spel, dan moeten we kunnen laten zien dat er bij ons niets te halen valt. Zij spelen op hun beurt voor hun laatste kans, dus het zal een interessante wedstrijd worden. In ieder geval in een mooi lentezonnetje en met de steun van onze trouwe supporters.”

Veel oude bekenden terug op De Westmaat

Bij De Dijk ontbreken sowieso Kevin Westmaas en Chakib Tayeb. Eerstgenoemde kreeg vorige week een rode kaart en zit een automatische schorsing uit. Tayeb kreeg in de derby tegen AFC Amsterdam een rode kaart, wat hem drie wedstrijden schorsing opleverde. Tegen IJsselmeervogels ‘bromt’ hij zijn tweede wedstrijd. Voor De Dijk-Verdedigers Nick Kuipers (2010-2011 & 2012-2015) en Tony Tol (2009-2016) zal het zaterdag een bijzonder treffen zijn. Zij treffen hun voormalige broodheer. Ook voor trainer Jochem Twisker, verdediger Robert Verschraagen en middenvelders Harry Zwarthoed en Maarten Woudenberg is Sportpark De Westmaat geen onbekend terrein. Zij waren in het verleden actief bij mede-Westmaatbewoners SV Spakenburg.

spakenburgthuis 12
Tony Tol, hier nog in het rood-wit, wordt vriendelijk toegesproken

Ook Frank Schilder zal speciale gevoelens hebben bij het duel van zaterdag. Hij was vermeend ver in een overstap naar IJsselmeervogels, komende zomer, maar stapt samen met teamgenoten Ruder en Wiltenburg over naar OFC. Een andere zomer-overstap die deze week in het nieuws kwam, was die van Jordy Ruizendaal. De talentvolle spelers van JO19-1 zou na dit seizoen overstappen naar de A-selectie, maar kreeg een kans aangeboden bij N.E.C. Onder-19. Een mooie stap, volgens de Vogels-trainer. “We gunnen Jordy deze stap van harte. Het is bovendien een groot compliment naar onze jeugdopleiding.”

Zwolse arbiter

Het duel van zaterdag vangt aan om 15.30 uur en staat onder leiding van de heer P. van der Pol uit Zwolle. Hij wordt geassisteerd door de heren B.M. Vervoorn en J.P. Been. De heer N. Wenneker is aangewezen als vierde official. IJsselmeervogels MO11-1 fungeren als ballenmeiden. De balsponsor van deze wedstrijd is Voetbal Travel. De specialist op het gebied van complete voetbalreizen naar alle Europese topcompetities. 

Gezien het mooie weer en de beperkte parkeergelegenheid vanwege de kermis roept IJsselmeervogels iedereen op zoveel mogelijk met de voet of de fiets naar De Westmaat te komen, zodat onze gasten van buiten de plaats voldoende parkeergelegenheid hebben. Vergeet, gezien de goede weersverwachting (20 graden en onbewolkt) de zonnebril en/of eventueel de pet niet. Een plezierige, sportieve wedstrijd gewenst!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen