Nieuws

Volgen op

Leushuis: "Heel veel vertrouwen in deze groep"

Willem Leushuis zit zaterdag voor het eerst sinds 4 november 2006 weer als eindverantwoordelijke op de bank bij IJsselmeervogels. De tegenstander luistert zaterdag naar de naam Achilles’29 en op sportpark De Heikant wordt om 18.00 uur afgetrapt.

Afgelopen zaterdag, vlak na de ochtend dat hij gepresenteerd werd, bekeek Willem Leushuis vanaf de tribune de verrichtingen van IJsselmeervogels tegen Kozakken Boys. “Ik zag een team met best veel kwaliteit, maar zonder zelfvertrouwen. Dat is ook logisch, gezien de onrustige voorbereiding die IJsselmeervogels kende en de slechte eerste wedstrijd tegen Noordwijk. Het was heel fijn om te zien dat na een omzetting van de technische staf de wedstrijd in de richting van ons kantelde. Daarna zag je dat IJsselmeervogels met meer vertrouwen ging spelen en hebben we uiteindelijk op karakter de wedstrijd gewonnen.”

Deze zaterdag wacht Achilles’29. De Groesbeekse formatie degradeerde afgelopen jaar uit de Jupiler League en er is die club veel aan gelegen om zo snel mogelijk terug te keren naar dat niveau. “Zij willen zo gauw mogelijk terug”, analyseert Leushuis. “ Om die reden behouden ze ook de structuur van het profvoetbal en blijven ze ook hetzelfde aantal keer trainen als vorig seizoen. Dat betekent dat je tegen Achilles’29 een verschil in fitheid zou moeten zien. Dat bewezen ze zaterdag al door in de slotfase nog twee keer te scoren. Qua kwaliteit verwacht ik dat het verschil kleiner is.”

Op wie Willem Leushuis zaterdag niet zal kunnen rekenen is Ali Akla. “Ali heeft een MRI-scan gehad aan de knie en wordt donderdag geopereerd. Ik ben wat dat betreft blij met de diagnose, want nu kan het probleem worden aangepakt en kan hij zijn spieren alvast trainen. Ik heb hem er ook graag snel weer bij, want hij past goed in het concept dat wij willen gaan spelen. ” Yannick Cortie zal na zijn tegen Noordwijk opgelopen blessure wel bij de selectie zitten. “Yannick heeft dinsdag bijna volledig en donderdag volledig meegetraind.”

Ook nog niet bij de wedstrijdselectie, maar wel nieuw bij de selectie is Gillian Justiana. De linksbenige verdediger werd deze week gecontracteerd. Willem Leushuis is blij met zijn komst: “Je ziet dat we kwetsbaar zijn aan de linkerkant. Daar hebben we eigenlijk niet alle posities dubbel bezet, sinds het wegvallen van Henri de Graaf. De technische commissie heeft adequaat gereageerd met het vastleggen van hem.
"Een goeie linkspoot, veel profervaring, international en ondertussen nog maar 26 jaar oud. Gezien zijn leeftijd is dit voor IJsselmeervogels hopelijk jarenlang een versterking. Linksbacks zijn namelijk spaarzaam in het voetbal.”

Al met al kan Leushuis niet wachten op zijn rentree op de bank bij IJsselmeervogels. “Ik ben blij verrast. Ik heb deze week heel veel vertrouwen in de groep gekregen. Het enige dat we nu nog missen is een verlengstuk van de trainer in het veld. Iemand die aan een oogwenk genoeg heeft. Een type zoals we destijds Kevin Winter of Dogan Corneille hadden. Je zal daarom zien dat ik een actieve rol langs de zijlijn zal hebben.”

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

26
jan
Jong FC Utrecht - SC Cambuur

Jong FC Utrecht - SC Cambuur
Sportpark de Westmaat

9
feb
Gooische Vrouwenbingo

Gooische Vrouwenbingo
Salentein Lounge

2
mrt
Bingo

Bingo
Kantine

16
mrt
Koppeldarts-toernooi

Koppeldarts-toernooi
Kantine

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's