Nieuws

Volgen op

Leushuis: "Hoop dat het duel met HHC door gaat"

HHC Hardenberg is aanstaande zaterdag als het weer het toelaat de gastheer voor het duel HHC Hardenberg - IJsselmeervogels. Willem Leushuis blikt vooruit op de wedstrijd tegen HHC en houdt met een schuin oog de weersverwachtingen in de gaten.

"Ik acht de kans fifty-fifty dat het duel doorgang vindt. We hebben nauw contact met HHC en zij gaven die schatting af. Wel staat een gedeelte van het hoofdveld in de schaduw, dus ik ben benieuwd", geeft Leushuis zijn verwachtingen aan. "Toch hoop ik dat het duel met HHC wel door gaat, want we zitten op dit moment in een flow, net als we voor de winterstop zaten", doelt Leushuis op het goede spel na de winterstop en de laatste twee wedstrijden die in een volledig terechte overwinning eindigden.

Toch is HHC - zeker op Sportpark de Boshoek - geen makkelijke tegenstander. De Hardenbergse formatie staat momenteel op de zesde plek, en dat is vijf plekken hoger dan IJsselmeervogels. Bovendien leunt de ploeg van Gert-Jan Karsten - die in het verleden nog actief was bij IJsselmeervogels en lid is van supportersclub NAS - op een sterke thuisreeks: slechts twee keer werd op eigen terrein verloren en de laatste vijf duels werden met minimaal twee goals verschil gewonnen. Dit staat in schril contrast met de uitduels van HHC, waarbij slechts twee van de tien duels werden gewonnen.

Willem Leushuis kan wel verklaren waarom de oranjehemden het zo goed doen. "HHC heeft een team dat gemakkelijk scoort. Ze hebben een middenveld met veel lopende jongens en hebben met Glenn Kobussen een erg goede controlerende middenvelder voor de defensie staan. Bovendien zijn ze in staat om eenvoudig van spelsysteem te wisselen. Tegen Kozakken Boys wisselden ze van 4-4-2 naar 4-3-3 en dat deed ze goed."

Rooie overwinning op de Westmaat

Ondanks de hoge plek op de ranglijst van de ploeg van Gert-Jan Karsten won IJsselmeervogels eerder dit seizoen het thuisduel (2-0). Oktay Öztürk en Samir Merraki zorgden voor de twee treffers. "We hadden toen best veel geluk dat we de eerste treffer maakten, want zij hadden een groot deel van het duel de overhand. Dat we met Samir nog een tweede treffer maakten, kwam vooral doordat zij de keeper meestuurden naar voren, al neemt dat niet weg dat Samir Merraki het knap afrondde."

Desalniettemin ziet Leushuis het duel met de Hardenbergers met vertrouwen tegemoet. "Met deze voetbalopvatting en speelstijl zijn wij moeilijk te verslaan. Daar ben ik erg content over. Ook over de inzet op de training en de wedstrijdmentaliteit is weinig te klagen.”

ijshhc4 Merraki (sinds de winterstop verhuurd) scoorde in de heenwedstrijd

“Donderdagavond hebben we in de training de focus gehad op onze speelwijze in balbezit. Daarin moeten we nog secuurder worden. Ook hebben we nog stappen te zetten in het dodelijker zijn voor de goal. Tegen Excelsior Maassluis hadden we met grotere cijfers moeten winnen en ook tegen FC Lienden hadden we genoeg kansen op een grotere uitslag."

Tegen HHC beschikt IJsselmeervogels over een nagenoeg fitte selectie. “Hier en daar zijn er nog wat pijntjes en we missen natuurlijk nog steeds reservekeepers Raymon van Emmerik en Jan van Willige. Gévero Markiet zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit, maar los van die drie zijn we er klaar voor om de strijd aan te gaan tegen HHC. Daarbij komt dat we in de breedte steeds sterker worden. Berry Powel heeft deze week denk ik een van zijn beste trainingsweken en ook Ali Akla is inmiddels weer helemaal terug”, besluit de IJsselmeervogels-trainer.

Arbitrale kwartet

De wedstrijd tussen HHC en IJsselmeervogels staat gepland om 15.30 uur op Sportpark de Boshoek en staat onder leiding van de heer T. R. Winkel uit het Groningse Leermens. Hij floot dit seizoen vijf duels in de Tweede divisie en is bezig aan zijn tweede seizoen op dit niveau. Hij wordt geassisteerd door de heren R. Van Marrewijk en B.C.J. Persoon. De heer V.S. Ris uit Groningen is als vierde official betrokken bij het duel.

Mocht het duel vanwege de vrieskou niet doorgaan, dan is IJsselmeervogels beoogd een oefenwedstrijd op de Westmaat te spelen tegen NSC Nijkerk. Dit duel wordt in principe gespeeld om 14.30 uur, maar is nog afhankelijk van het eventueel moment van afgelasten.

In ieder geval vanaf deze plaats het advies om warmgekleed af te reizen naar Hardenberg. Voor wie liever bij de warme kachel blijft, is LOS Sport radio in Hardenberg en volgt later op de avond de samenvatting door IJsselmeervogels TV. Prettige wedstrijd gewenst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Foto's: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

5
apr
Jubileumborrel Club van 100

Jubileumborrel Club van 100
Gastenontvangst

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Feesttent bij Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

Alle evenementen