Nieuws

Volgen op

Leushuis: "Kom naar Katwijk om ons te steunen"

IJsselmeervogels wacht zaterdag een loodzware uitwedstrijd tegen Katwijk, dat momenteel fier aan kop staat in de Tweede divisie met 30 punten uit elf wedstrijden. IJsselmeervogels wacht op haar beurt al enkele duels op een overwinning. IJsselmeervogels-trainer Willem Leushuis beschouwt voor op het duel in Katwijk.

Ondanks het verschil op de ranglijst - IJsselmeervogels is terug te vinden op de twaalfde plaats - heeft Leushuis zin in het treffen met de Katwijkers. "Het is voor ons als staf en selectie een fantastische uitdaging om daar te spelen. We hebben ze als staf zien spelen in het duel met FC Lisse (1-2 winst voor Katwijk, SN.) en je ziet dat ze in een flow zitten. Het valt nu allemaal de goede kant op bij Katwijk. Voor IJsselmeervogels een mooie opdracht om dat te doorbreken."

Toch merkt Leushuis een zekere druk op het duel. “Natuurlijk ligt er druk bij ons. Maar aan de andere kant ligt die druk er ook bij Katwijk. De druk van de koploper. Als je rondvraagt verwacht iedereen dat Katwijk van ons zal winnen. Dat verlaagt daarmee automatisch de druk op ons en verhoogt dat bij hun. Dat hebben we ook benadrukt in de afgelopen trainingen. Daarmee hebben we de spelers op scherp proberen te zetten.”

Scherpte is absoluut nodig tegen Katwijk, want de uitgebalanceerde selectie van Dick Schreuder verloor dit seizoen nog geen competitieduel op Sportpark De Krom. Twee spelers springen er wat Leushuis betreft bovenuit bij de ‘Kattukkers’, Robbert Susan en Marciano Mengerink. “Aanvoerder Robbert Susan is de absolute leider op het veld en stuurt het veld aan. Is een heel dominante en bepalende speler in dit Katwijk. Voorin staat Marciano Mengerink. Die is in topvorm en heeft er dit seizoen al tien in liggen. Het wordt een klus om hem van het scoren af te houden, want hij heeft maar weinig nodig. Is een slimme speler die erg doelgericht is. Ik ken hem nog van mijn tijd bij FC Breukelen, toen hij nog bij Barneveld speelde. Hij heeft zich enorm ontwikkeld.” Naast de aanwezigheid van Mengerink en Susan zijn Bennie van Noord en Damiano Schet twee bekende namen voor de Vogels-volgers, aangezien beiden in het verleden uitkwamen voor IJsselmeervogels.

Toch probeert Leushuis ook uit te gaan van eigen kracht. “Als je de analyse maakt, dan beginnen we elke wedstrijd eigenlijk hartstikke goed. Dat is voor de staf ook een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Alleen bij een tegenslag zakken we weg, terwijl we tegen VVSB in ondertal hebben bewezen om terug te kunnen knokken. Die potentie zit dus echt wel in het team. Vandaar dat we laatst ook een trainingsavond hebben verruild voor een praatsessie. Om onszelf en elkaar te overtuigen van onze eigen kwaliteiten. Als je kijkt naar de trainingen dan vliegen de stukken er vanaf en halen we een hoog niveau. In wedstrijden wordt dat alleen soms verstoord door onnodige tegendoelpunten. Over dat punt moeten we heen komen. Het beste medicijn is dan, maar dat is een cliché, een wedstrijd winnen. Dan genees je het snelst.”

IJsselmeervogels zal zaterdag in ieder geval nog geen beroep kunnen doen op Berry Powel en Bryan Burgerhout. De twee voorhoedespelers zitten nog steeds in de lappenmand. Ali Akla traint wel weer mee, na zijn uitvallen bij GVVV. “Ali heeft de hele week meegetraind, maar heeft aan de andere kant ook nog maar 20 competitieminuten gemaakt dit seizoen. Hij is inzetbaar, maar misschien nog niet waar hij moet zijn. Wel blij dat hij er weer bij is, want hij is een van onze betere spelers met specifieke kwaliteiten.” Ook voor Mike van de Laar zal het duel met Katwijk voorbij gaan. “Voor Mike is het belangrijk dat hij wedstrijdminuten gaat maken. Na die zware operatie zit hij nog niet op zijn oude niveau en dat kan alleen door veel wedstrijden te spelen. Vandaar dat hij morgen met het tweede meedoet tegen De Merino’s.”

Het duel tussen Katwijk en IJsselmeervogels wordt live uitgezonden op FOX Sports. Het is daarmee voor de supporters verleidelijk om het duel thuis of in de IJsselmeervogels-kantine te kijken, maar Leushuis hoopt daar niet op. “Als ik naar buiten kijk dan zie ik een zonnetje en een blauwe hemel. Katwijk zit dicht bij het strand, dus bij deze de oproep voor de IJsselmeervogels-supporters: kom lekker naar Katwijk toe voor wat vitamine D en steun ondertussen je favoriete club.”

Het duel tussen Katwijk en IJsselmeervogels - een regelrechte klassieker - vangt aan om 15.30 uur en staat onder leiding van de heer Puts. Het duel wordt voor de thuisblijvers vanaf 15.25 uur uitgezonden op FOX Sports en zal ook live te zien zijn in onze kantine. Voor wie echt niet naar Katwijk kan bij deze de uitnodiging om het duel in de kantine te komen kijken. Voor wie liever gebruik maakt van een radio-uitzending kan ook afstemmen op LOS Radio voor een live verslag.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen