Nieuws

Volgen op

Leushuis: “Ogen zullen op Van den Meiracker gericht zijn”

IJsselmeervogels kruist aanstaande zaterdag - opnieuw in een thuiswedstrijd - de degens met FC Lienden. De ploeg van Hans Kraaij jr. staat momenteel op een achtste plaats met 30 punten uit 19 wedstrijden. Willem Leushuis blikt vooruit op het duel met de Betuwenaren.

Individuele kwaliteiten

FC Lienden wisselt grote overwinningen af met fikse nederlagen. Zo verloor het twee weken geleden van HHC met 4-0, maar won het eerder dit seizoen met diezelfde cijfers van VVSB. Dat zag Willem Leushuis ook: “FC Lienden kent aparte uitslagen, als je kijkt naar wat ze dit seizoen gedaan hebben. In dat opzicht zijn ze niet stabiel. Wel kennen ze veel individuele kwaliteiten.”

Die individuele kwaliteit werd vergroot met de komst van maar liefst vier inkomende wintertransfers: Jordi Balk, Omid Popalzay, Abderrahim Loukili en Kürsad Sürmeli. Met name Loukili en Balk zijn direct vaste waarden geworden bij de Liendenaren. Dat hoeft niet per sé een voordeel te zijn, volgens Leushuis: “Spelers inpassen in je team is altijd lastig. Dat zag je bij ons met Gévero Markiet. Het duurde een paar duels voordat hij zijn draai had gevonden.”

Open wedstrijd

Willem Leushuis verwacht zaterdag een open wedstrijd. “Ik verwacht een leuke, open wedstrijd. Zij staan in de middenmoot en hebben geen degradatiezorgen, dus ik verwacht aanvallend spel. Wij spelen thuis en willen thuis altijd aanvallend voetbal spelen.”

“Zaterdag was dat ook het geval”, blikt Leushuis terug op het inhaalduel met Excelsior Maassluis. “Iedereen kan zeggen dat Excelsior heel zwak speelde, maar dat lag ook aan ons. Het spel na de winterstop geeft wat dat betreft vertrouwen. We creëren veel kansen, maar moeten het vermogen krijgen om die kansen in doelpunten om te zetten. Daarvoor hebben we ook wat geluk nodig. Kijk naar zaterdag, waar we een 100% penalty verdienden en een 100% doelpunt scoorden, via Ali Akla. Een 3-0-overwinning geeft toch een ander beeld.”

Van den Meiracker

Tegen FC Lienden treft - het is wellicht wat cliché - weer een andere tegenstander dan Excelsior Maassluis. “Lienden speelt 4-3-3, afwisselend met de punt naar achteren of de punt naar voren. Ze spelen in een klassieke 4-3-3-formatie met buitenspelers, waarbij vleugelspelers met voorzetten van de zijkant Danny van den Meiracker proberen te bereiken. Daarin is hij levensgevaarlijk. In het uitduel eerder dit seizoen hebben we hem goed weten te neutraliseren. We beseffen ons echter dat hij zaterdag op een weegschaal zal liggen. Gezien zijn verleden (bij SV Spakenburg, SN.) en gezien zijn toekomst (bij IJsselmeervogels, SN.) zullen de ogen gericht zijn op zijn spel. Dat betekent dat we ook zijn aanvoerroutes zullen moeten blokkeren.”

Van Hussen en Powel terug

IJsselmeervogels kan zaterdag in ieder geval beschikken over Christiaan van Hussen. De middenvelder heeft zijn schorsing naar aanleiding van zijn zevende gele kaart uitgezeten en keert daarmee terug in de wedstrijdselectie. “Berry Powel heeft ook de hele week al volledig meegetraind. Mike van de Laar heeft daarnaast dinsdag met de beloften meegedaan om wedstrijdritme te houden.”

Wel ontbreken nog steeds doelverdedigers Jan van Willige en Raymon van Emmerik vanwege blessures. Het betekent dat Lammert Geert Heek opnieuw bij de selectie zit en zijn ontwikkkeling stemt Leushuis tevreden. “Door de blessures neemt hij nu de plaats van tweede keeper in. Daardoor is zijn ontwikkeling nu stormachtig op de training. Hij is ook steeds nadrukkelijker aanwezig. In de partijvorm spelen we altijd met de zestien beste spelers en dat is best wel een hoog niveau. Ik moet zeggen dat hij zich hierin goed handhaaft. Wat dat betreft is de een zijn dood de ander zijn brood.”

Het duel vangt zaterdag aan om 15.30 uur en staat onder leiding van de heer L.E. Cantineau uit Voorburg. De 23-jarige leidsman is bezig aan zijn tweede seizoen in de Tweede divisie en fluit zaterdag (volgens onze administratie) voor het eerst een duel van IJsselmeervogels. Hij zit in het talententraject betaald voetbal en houdt doorgaans de kaarten op zak. De heer Cantineau wordt geassisteerd door de heren Kucukerbir en Van Rijnsbergen die de vlag ter hand nemen. Langs de lijn zullen de meiden van IJsselmeervogels MO13-1 fungeren als ballenmeisjes en Sepp de Graaf (JO10-2) draait mee met de A-selectie als pupil van de week.

De wedstrijdsponsor van het duel IJsselmeervogels - FC Lienden is Brasserie Zuiderzoet uit Zeewolde. Allen een prettige wedstrijd gewenst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

2
mrt
Bingo

Bingo
Kantine

16
mrt
Koppeldarts-toernooi

Koppeldarts-toernooi
Kantine

23
mrt
Jong FC Utrecht - Jong PSV

Jong FC Utrecht - Jong PSV
Sportpark de Westmaat

27
apr
Koningsdag 2018

Koningsdag 2018
Sportpark de Westmaat

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's