Nieuws

Volgen op

Leushuis: “Perfecte omstandigheden voor mooie voetbalmiddag”

Na het dubbele programma in het paasweekend tegen De Treffers (2-2) en HHC Hardenberg (0-0) staat er dit weekend opnieuw een schitterend affiche op het programma: IJsselmeervogels - Katwijk. IJsselmeervogels ontvangt de koploper met wie het nog een appeltje te schillen heeft. Willem Leushuis blikt vooruit op het duel.

Vier spelers keren terug

Inmiddels is de selectie weer redelijk intact. “De schorsingen van Chris van Hussen en Oktay Öztürk zijn weer voorbij en ook Gévero Markiet en Berry Powel zijn weer fit verklaard. We hebben er ten opzichte van maandag dus weer vier bij. Moro is nog onzeker, maandag heeft hij niet gespeeld omdat hij zaterdag tegen De Treffers een knietje op zijn knie kreeg. Bij Achraf verloopt het herstel wat minder, hij blijft pijn houden, en die verwacht ik - net als Dylan Chiazor - over een week of vier weer bij de selectie. Raymon is ook nog niet inzetbaar, want die kwakkelt nog steeds met zijn hand.”

ChristiaanVanHussenAanvoerder Van Hussen keert net als Öztürk terug

Om die reden konden drie spelers hun officiële debuut óf rentree maken: Jan Vedder (2e), Sergio Kozjak (O19) en Pascal Bosschaart. “Sergio is fysiek helemaal klaar voor dit niveau, maar moet tactisch echt nog groeien. Ik denk dat er niet veel mensen binnen de club geloven in hem, maar als je aan zo’n jongen tijd en aandacht besteed kan het een hele degelijke, goeie linkspoot worden, die in de toekomst nuttig kan zijn. Hij traint op maandag al mee en ik zie echt potentie. Jan moet tactisch en conditioneel nog stappen maken, maar heeft wel bijzondere kwaliteiten. Jan zou ik zaterdag wel mee willen nemen tegen Katwijk, maar hij kan ook mee met het tweede, dat kampioen kan worden. De keuze is wat dat betreft aan hem.”

Mengerink de uitblinker

De strijdwijze tegen Katwijk zal in essentie niet veel verschillen van die van de afgelopen weken. “Zij spelen inmiddels met twee spitsen in een soort 3-5-2-systeem. Voor de winterstop speelden ze nog met drie man voorop. We weten precies hoe we tegen die 3-5-2-formatie moeten spelen. Daarbij komt dat zij een degelijk team hebben met Marciano Mengerink als absolute uitblinker. Aan ons de taak om als team Mengerink te neutraliseren. Zowel in de aanvoer als in balbezit.”

katijs5
Mengerink was het goudhaantje in het uitduel

Over uit uitduel: “In het uitduel hadden we recht op een punt. We verloren toen onnodig twee punten in de slotfase. Het was niet de eerste keer dat Katwijk in de blessuretijd toesloeg, dus we moeten zaterdag 95 minuten scherp zijn. We zijn klaar om Katwijk te ontvangen en hebben er zin in. Deze wedstrijd is een van de laatste kansen om de competitie interessant te houden. Elke wedstrijd die zij winnen komen ze dichterbij de titel. Katwijk moet nog uit naar Kozakken Boys en die winnen ze echt niet. Als wij winnen van ze is het gat, met die andere driepunter meegerekend, potentieel nog maar twee punten. Aan ons de sportieve taak om daar voor te zorgen. Daar gaan we voor, met de steun van ons thuispubliek. We zijn in vorm, het team staat goed en we zijn in staat het iedereen moeilijk te maken.”

Rijsdijk naar Sparta

In de Tweede divisie viel verder de aanstaande transfer van Excelsior-trainer Jeroen Rijsdijk op. De voormalige Vogels-verdediger stapt komende zomer over naar Sparta Rotterdam, om daar assistent-trainer te worden. Rijsdijk is na Corneille het tweede lid van de appgroep ’Toptrainers’ (een appgroep met Leushuis, Corneille, Rijsdijk en Mulders) die als assistent aan de slag gaat. “Ik ben daar best een beetje trots op. Dogan doet het hartstikke goed bij Willem II en Jeroen wordt nu assistent bij Sparta. Ik heb toch bij mogen dragen aan de start van hun trainerscarrière.”

Desgevraagd naar de plannen voor komend seizoen van Leushuis en Mulders: “Pieter heeft volgens mij nog geen nieuwe club. Jammer, want Pieter is uitermate geschikt als trainer voor de langere termijn. Ook ikzelf heb nog niets, mede doordat alle clubs al een trainer hadden toen ik hoorde dat ik mocht vertrekken bij IJsselmeervogels. Dat is zonde, maar komt ook wel weer goed. Crisismanager ligt me inmiddels immers ook best goed.”

Geen FOX, wel mooie voetbalmiddag

Het duel van zaterdag vangt aan om 15.30 uur en staat onder leiding van de heer Cairo. “Een degelijke en stabiele scheidsrechter die wedstrijden goed aanvult. Belangrijk bij zo’n beladen duel.” Het duel zou aanvankelijk op FOX Sports worden uitgezonden, maar dat ging uiteindelijk niet door. “Raar dat ze dit duel niet uitzenden”, analyseert Leushuis “De koploper speelt tegen een grootmacht in het amateurvoetbal. Nu kiezen ze voor Barendrecht tegen GVVV. Ik zou zeggen: succes ermee.”

SN quickboys thuis1Kan Vak Midden-Noord weer voor een fantastische sfeer zorgen?

Toch zorgt het ontbreken van FOX niet voor ontevredenheid bij Leushuis. “Het zijn zaterdag perfecte omstandigheden voor een mooie voetbalmiddag. Twintig graden en waarschijnlijk veel support voor beide teams. Katwijk neemt namelijk altijd veel mensen mee om hun team te steunen. Bij IJsselmeervogels zal dat niet anders zijn, zeker met zulke weersomstandigheden. Hopelijk kunnen onze supporters de spelers weer een steuntje in de rug geven.”

Het duel kent de negenjarige Lenny Wout Koelewijn als pupil van de week en IJsselmeervogels JO12-1 als ballenjongens. Als ‘voorwedstrijd’ speelt IJsselmeervogels 2 een potentiële kampioenswedstrijd en voor de wedstrijd zelf geldt een ordemaatregel. Prettige wedstrijd(en) gewenst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 2018

Koningsdag 2018
Sportpark de Westmaat

2
mei
Jonger Oranje Talentendag

Jonger Oranje Talentendag
Sportpark de Westmaat

10
mei
Vriendinnendag

Vriendinnendag
Sportpark de Westmaat

2
juni
Bekerfinale Dames

Bekerfinale Dames
de Westmaat

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's