Nieuws

Volgen op

Leushuis: “Revanche nemen tegen AFC”

IJsselmeervogels mag aanstaande zaterdag op bezoek bij AFC in Amsterdam. Het duel is vervroegd naar 14.00 uur vanwege eventuele invallende duisternis. Willem Leushuis kijkt vooruit op het duel en maakt zich vooral zorgen over de grasmat. Bovendien heeft de ploeg nog wat goed te maken van de heenwedstrijd.

Willem Leushuis is het nog niet vergeten. Op 21 oktober 2017 leek er niets aan de hand, totdat Koen Bosma met nog een kwartier te spelen vanaf de middenlijn de bal achter Jaimy Schaap legde. “Wij willen revanche nemen voor de onnodige nederlaag die we thuis tegen AFC hebben geleden. Zij hebben natuurlijk een flinke impuls gekregen door de komst van Raily Ignacio, maar voor de rest staat er nog hetzelfde elftal. Wij moeten daar dus voor de drie punten gaan.”

André Wetzel

De thuiswedstrijd tegen AFC was voor toenmalig AFC-trainer Ton du Chatinier aanleiding om per direct te stoppen. Het trainerschap werd vrij snel daarna overgenomen door André Wetzel. De voormalig trainer van onder meer ASWH, Willem II, VVV-Venlo en ADO den Haag stapte op 23 oktober in bij de Amsterdammers.

Met Wetzel is er wel wat veranderd volgens Leushuis. “Wetzel heeft bij AFC een herkenbaar systeem neergezet. Zij spelen in principe 4-3-3 met de punt naar voren en spelen veelal met dezelfde namen. Ze gaan nu hun team bouwen rondom Ignacio en hadden daar zaterdag al gelijk succes mee”, doelt Leushuis op de gelijkmaker door de oud-spits van Spakenburg tegen Excelsior Maassluis van vorige week.

EdW afc thuis2

Vervelende tegenstander

Voor Willem Leushuis geeft het spel van vorige week tegen Barendrecht in ieder geval geen aanleiding om wat te veranderen. “Afgelopen zaterdag hebben we een goed niveau gehaald, met goed verzorgd voetbal. Barendrecht voetbalde goed onder onze druk vandaan, maar als je objectief naar de wedstrijd kijkt hadden we gezien de kansenverhouding met 2-0 moeten winnen. Je ziet dat wij niet meer weggespeeld worden. We hebben een speelstijl die werkt en zijn een vervelende tegenstander geworden.”

"We hebben een
speelstijl die werkt.”

Toch heeft de trainer ook zorgen. “De komende dagen staat er regen, regen en nog eens regen op het programma. Dat betekent een zwaar, groot veld. Vorige week was het veld al niet best en dat zal zaterdag alleen nog maar dramatischer zijn. AFC zal minder voetbal brengen dan Barendrecht, dus dat betekent dat het zaterdag minder zal gaan om combinatievoetbal en meer op strijd. Een beetje vergelijkbaar met het uitduel met VVSB. Strijden om de tweede bal. Wij hebben dit seizoen bewezen dat te kunnen en zijn geprikkeld om een resultaat te boeken. Bovendien moeten zij en willen wij graag.”

Sherwin Grot

De wedstrijd tegen AFC brengt ook weer wat meer fitheid in de selectie. “Christiaan keert terug van zijn schorsing. Ali en Shanon zijn inmiddels ook weer volledig fit en scherp. Ray begint volgende week weer met trainen.” Tegenover de terugkeer van spelers in de selectie stond ook het vertrek van Sherwin Grot. “Grot zat bij ons sportief gezien op een dood spoor. Laten we wel wezen, een speler met zijn kwaliteiten moet gewoon spelen. Met Akla en Burgerhout die weer fit zijn had hij er nog twee concurrenten bij voor hem. Nu hebben we vijf spelers voor twee posities.”

Het duel vangt zaterdag aan om 14.00 uur en er zijn nog plekken vrij in de supportersbussen. Supportersclub NAS heeft vanwege de relatief korte reisafstand twee grote bussen geregeld. Hierin zijn nog enkele plekken vrij. Het duel staat onder leiding van de heer Nagtegaal uit Hendrik-Ido-Ambacht. Hij floot IJsselmeervogels eerder dit seizoen ook, op de Westmaat tegen het Koninklijke HFC van Ted Verdonkschot (0-1) en trok toen drie gele kaarten. Vanaf deze plaats een prettige wedstrijd gewenst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

5
apr
Jubileumborrel Club van 100

Jubileumborrel Club van 100
Gastenontvangst

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Feesttent bij Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

Alle evenementen