Nieuws

Volgen op

Leushuis: "Rijnsburgse Boys staat eigenlijk veel te laag"

IJsselmeervogels speelt zaterdag de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Een ontmoeting die vorig seizoen nog in de derde divisie werd afgewerkt, maar na promotie door beide teams nu op het op-twee-na-hoogste-niveau wordt gespeeld. Willem Leushuis kijkt vooruit op het duel met zijn voormalige assistent Pieter Mulders en heeft zin in de ontmoeting.

Brede selectie

“Het is zaterdag opnieuw een mooi affiche. Niet alleen op basis van de namen van de clubs die tegenover elkaar staan, maar ook als je naar de individuele spelers van beide teams kijkt, dan ontlopen beide teams elkaar niet zo veel”, analyseert Leushuis. “Kijk maar naar de bank van Rijnsburgse Boys. Daar hebben ze Van Oijen, Prijs en Parami. Dat betekent dus dat ze een brede selectie hebben. Ze hebben ook aardig ingekocht met Opoku en Serbony. Als je kijkt naar het spelersmateriaal staan ze eigenlijk veel te laag op de ranglijst”, doelt Leushuis op de 14e plaats na drie wedstrijden (Rijnsburgse Boys - AFC werd afgelast). "Dat wij daar als koploper naartoe gaan verandert ook niet zo veel aan de wedstrijd. IJsselmeervogels is de meest succesvolle amateurclub, dus daar wil iedereen van winnen. Dat we dan ook koploper zijn, verandert daar in mijn ogen niet veel aan."

De ‘Uien’, die eerder dit seizoen twee keer in de slotfase punten verspeelden, tankten afgelopen woensdag vertrouwen tegen Heracles Almelo in het duel rond de KNVB beker. “Ze verloren weliswaar met 0-2, maar gingen met opgeheven hoofd van het veld. Dat zal ze vertrouwen hebben gegeven, zeker nadat ze vorige week in de slotfase verloren van FC Lienden.”

Aanvallend Rijnsburgse Boys

Willem Leushuis verwacht een aanvallend Rijnsburgse Boys. “Met Jeffrey Jongeneelen hebben ze een spits waar elke tweededivisionist de vingers bij aflikt. Dat combineren ze met Serbony en een aantal diepgaande middenvelders. Ons voordeel is dat ze het na een tegenvallende start nu moeten laten zien en punten moeten gaan pakken. Daardoor gaan ze misschien ruimtes weggeven.”

De IJsselmeervogels-trainer weet wat hij kan verwachten van Rijnsburgse Boys. “Tegen Lienden speelden ze met twee spitsen, maar ze hebben dit seizoen ook al met drie spitsen gespeeld. Onze speelwijze is vanaf dag 1 bekend. Onze kansen liggen in de goede organisatie. Doordat Rijnsburgse Boys beschikt over een groot veld en dus kunnen wij goed ons positiespel spelen. Wij krijgen op dit moment weinig goals tegen en scoren makkelijk.” Dat Rijnsburgse Boys op natuurgras speelt deert Leushuis overigens niet: “Het betekent voor ons dat we ons schoeisel moeten aanpassen. Zoals het er nu naar uitziet wordt het mooi droog weer, dus het gras zal lekker gemaaid zijn. Bovendien zitten we nog vroeg in het seizoen, dus zal de mat er mooi bij liggen.”

Teambuilding

De selectie kende deze week een verkorte trainingsweek. Maandag besloot de staf om te gaan eten met de selectie, in plaats van te trainen, in het kader van teambuilding. “Wij als staf vragen heel veel van de spelers. Als zij vervolgens meer doen dan dat wij vragen, dan moet je dat ook belonen. We zijn als staf heel tevreden over committent, dus daar mag dan ook iets tegenover staan.” Daarnaast startte de selectie vorige week een doelpuntenactie. “De interactie tussen sponsoren en spelers verliep erg goed. Zowel de sponsoren als de spelers waren enthousiast. Bovendien is het op deze manier mogelijk om als sponsor mee te kunnen op trainingskamp. Dat de formulieren zaterdag op waren, zegt in mijn ogen wel iets.”

Willem Leushuis mist voor zaterdag alleen aanvaller Ali Akla, die recent aan zijn knie werd geopereerd. “ Ali gaat over twee weken weer het veld op. Nu is hij aan het revalideren onder begeleiding. Als hij over twee weken weer op het veld is, verwacht ik hem binnen vier weken weer inzetbaar”, aldus Leushuis. “Voor de rest heb ik een volledige selectie. Geen blessures. Geen schorsingen.”

Opnieuw live op Fox Sports

De wedstrijd vangt aanstaande zaterdag aan om 15.30 uur en staat onder leiding van de heer Derya Serik uit Deventer. Serik had begin vorig seizoen ook al de ontmoeting tussen IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys onder zijn leiding, toen op de Westmaat. Dat duel eindigde in een 2-1 overwinning voor IJsselmeervogels, al verloor het Sherwin Grot kort voor tijd voor een - later geseponeerde - rode kaart. Ook Donny Verdam, tegenwoordig uitkomend voor OFC Oostzaan, kreeg later nog een rode kaart.

Het duel zal live worden uitgezonden op FOX Sports en dat betekent de derde live registratie van IJsselmeervogels dit seizoen. Die uitzending, op Fox Sports 1, start om 15.20 uur. Daarnaast is de wedstrijd live te volgen via LOS Sport radio, via 107.5FM (ether) of wereldwijd via omroepspakenburg.nl. IJsselmeervogels Media zorgt voor een verslag via Twitter, via @VVIJV. Een prettige wedstrijd gewenst!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen