Nieuws

Volgen op

Leushuis: “Tegen Barendrecht benieuwd naar resultaat trainingskamp”

IJsselmeervogels neemt het zaterdag voor het eerst dit seizoen op tegen BVV Barendrecht. De ploeg uit de gelijknamige gemeente staat momenteel vijfde, met vier punten voorsprong op IJsselmeervogels. Als voorbereiding op de tweede seizoenshelft en het duel met Barendrecht ging IJsselmeervogels op trainingskamp. Trainer Willem Leushuis blikt terug op het verblijf in Spanje, zijn vertrek bij IJsselmeervogels en de tegenstander van zaterdag.

De A-selectie streek deze winter neer in Valencia en dat is Willem Leushuis goed bevallen. “Ik heb veel trainingskampen meegemaakt, zowel in het binnen- en het buitenland, maar dit was echt een perfect trainingskamp. Er is werkelijk niets fout gegaan. We hebben de vooraf vastgestelde doelstellingen ruimschoots gehaald: we hebben twee nuttige oefenwedstrijden gespeeld, goed getraind en we zijn allemaal erg naar elkaar toegegroeid. En ook nog eens zonder incidenten.”

Dat IJsselmeervogels op trainingskamp zou gaan, leek na de zwakke seizoensstart uitgesloten. “Bij de seizoensstart kregen we, mede door het verlies tegen Noordwijk in de KNVB beker, te horen dat er geen budget was voor een trainingskamp. Gelukkig zijn we als selectie en staf aan de slag gegaan met de doelpuntenactie, waardoor we toch een trainingskamp hebben kunnen realiseren. Daar zijn we blij mee, omdat we zo toch wat in hebben kunnen halen van de zeven weken voorbereiding die we met elkaar gemist hebben.”

Oefenduels
In Valencia werden oefenwedstrijden gespeeld tegen Jong PSV en het Spaanse Iberos CF. “Twee hele leuke en leerzame wedstrijden. We vonden het als staf belangrijk dat er twee wedstrijden werden gespeeld, zodat iedereen ongeveer een volledige wedstrijd kon spelen. Jammer was wel dat de wedstrijd tegen Jong PSV voor ons eigenlijk iets te vroeg kwam. Omdat we de voorgaande nacht nagenoeg over hebben geslagen en zij al negen dagen in training waren daar, kwamen we in de tweede helft te kort. Je zou het een jetlag kunnen noemen.”

“De doelstelling tegen de andere tegenstander was het bereiken van dubbele cijfers. Het was een weddenschap die was aangegaan met Dirk-Peter Koelewijn van FishPartners. Iberos CF was niet goed, maar ook niet zó slecht als de uitslag doet vermoeden. Op een bijveld deed Pascal Bosschaart een training voor de reserves en in de rust wisselden de basisspelers met de trainende spelers. Voorafgaand aan de wedstrijd hebben we iedereen die mee was uitgenodigd voor de wedstrijdbespreking. Daarmee had iedereen meer inzicht met welke facetten we allemaal rekening houden als A-selectie en mijn gevoel is dat we daardoor dichter naar elkaar toe zijn gegroeid.”

Toch volgde aan het eind van het trainingskamp een tegenslag voor Willem Leushuis. Zijn contract bij IJsselmeervogels werd niet verlengd. "Dat was inderdaad niet zo'n leuke afsluiting voor mij persoonlijk." Toch laat de trainer zich daardoor niet van de wijs brengen. "Ik ga niet afgeven op de club, want het is hun keuze. Het enige wat we als groep kunnen doen is het tegendeel bewijzen door een mooie tweede seizoenshelft te draaien. We hebben daar een concreet doel voor gesteld en dat is  de beste ploeg worden van de tweede seizoenshelft."

Talenten
Op het trainingskamp was Leushuis vooral onder de indruk van Jordy Ruizendaal. “Jordy is nog maar 16 jaar, maar heeft het verstand van iemand van 25 jaar. Een stabiele speler die volwassen over komt. Hij heeft zich fantastisch gedragen, maar dat dat geldt zeker ook voor Mark (de Graaf) en Sergio (Kozjak).”

Kijkend naar de wedstrijd tegen Barendrecht mist Willem Leushuis slechts twee spelers. “Christiaan van Hussen ontbreekt vanwege een schorsing (5 gele kaarten) en Raymon van Emmerik kampt nog met een blessure. Voor de rest beschikken we over een fitte selectie en dat is ook nodig, want Barendrecht is een team met een goed middenveld. Ze zijn vlug op de zijkanten en hebben een bonkige spits. Ik verwacht dat ze 4-3-3 spelen met de punt naar achteren.”

De kansen liggen volgens Leushuis tegen Barendrecht centraal achterin. “Centraal zijn ze niet zo snel en onze spitsen zijn net horzels. Die duiken overal op en prikken vanaf alle kanten.”

“Het team draait eigenlijk om aanvoerder Joey Jongman en Danny Monster. Die moeten we neutraliseren.” Eerstgenoemde viel ook op de radar bij Katwijk. De 27-jarige controlerende middenvelder van 1,92 meter maakte eind vorig jaar zijn overstap wereldkundig naar de waarschijnlijke kampioen van dit seizoen. Daar tegenover staat de terugkeer van Delano a Cohen bij de Barendrechters. Hij komt van het (eveneens Katwijkse) Quick Boys.

Lijn doorzetten
Al met staat Leushuis te popelen om weer te beginnen. “Ik ben heel benieuwd wat het resultaat is van het trainingskamp. Heb er echt zin in. Ik hoop dat we de lijn voor de winterstop, de reeks van Katwijk tot aan FC Lisse, door kunnen zetten.”

Het duel vangt aan om 15.30 uur en staat onder leiding van de heer L.P.S. Cairo. Voorafgaand aan het duel wordt stilgestaan bij het overlijden van oud-bestuursleden Klaas Huijgen en Bram de Graaf. IJsselmeervogels vraagt om uw respect bij de minuut stilte.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 2018

Koningsdag 2018
Sportpark de Westmaat

2
mei
Jonger Oranje Talentendag

Jonger Oranje Talentendag
Sportpark de Westmaat

10
mei
Vriendinnendag

Vriendinnendag
Sportpark de Westmaat

2
juni
Bekerfinale Dames

Bekerfinale Dames
de Westmaat

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's