Nieuws

Volgen op

Leushuis: "VVSB is een stugge ploeg"

Zaterdagavond staat de ontmoeting tussen VVSB en IJsselmeervogels op het programma. De ploeg van trainer Mark Schenning staat momenteel op de twaalfde plek met zes punten uit net zoveel duels. IJsselmeervogels is zaterdag de tegenstander van de ploeg die dit seizoen tot nu toe vooral op vreemde bodem punten pakte. Willem Leushuis blikt vooruit op het duel.

VVSB kende vorige week zaterdag een goede voorbereiding op het duel van zaterdag. “VVSB heeft vorige week vanuit verloren positie gewonnen”, analyseert Leushuis. De ploeg uit Noordwijkerhout stond na 70 minuten spelen nog op een 2-0 achterstand tegen Rijnsburgse Boys, maar won uiteindelijk met 2-3. “Zij zullen dus wel zin hebben in de ontmoeting met ons.”

Leushuis verwacht in VVSB een lastige tegenstander. “VVSB is een stugge ploeg, met individuele kwaliteiten. Met Mohamed el Osrouti, Frans van Niet, Jordy Zwart en Vladimir Jozic hebben ze een ervaren as die al jaren op topklasse- en tweededivisieniveau acteert. Tegen Rijnsburgse Boys kozen ze aanvankelijk voor een compacte speelstijl, maar hadden uiteindelijk pas succes met een veel aanvallendere aanpak. Ik verwacht dat ze zaterdag weer wat meer de kat uit de boom kijken.”

Grasveld

Wel heeft de IJsselmeervogels-trainer zorgen het veld op Sportpark De Boekhorst. “Ze hebben een groot grasveld dat er niet al te best bij ligt. Daar moeten we rekening mee houden bij de opbouw. Het veld ligt niet heel erg gelijk, dus de bal kan dan rare capriolen maken.”

"Jong Sparta was een stuk sterker dan we dachten"

Waar VVSB een goede generale kende, boekte IJsselmeervogels juist een wat teleurstellend resultaat, afgelopen weekend. De gepromoveerde kampioen van de Derde divisie speelde gelijk tegen de beloften van Sparta. Willem Leushuis kijkt er met gemengde gevoelens op terug. “Van tevoren ben je ontevreden met een punt tegen de hekkensluiter van de Tweede divisie. We hadden vooraf berichten gekregen dat ze defensief zwak waren en dan ga je al snel rekenen op drie punten. Het nadeel van Jong-ploegen is echter dat je niet weet wat ze mee nemen. Zaterdag hadden ze drie andere veldspelers en een andere keeper mee, waarmee ze een stukje sterker waren dan we dachten.”

Achraf Nejmi

Een andere tegenvaller in dat duel was het uitvallen van aanvoerder Achraf Nejmi. “We kwamen snel op voorsprong en hadden nog kans op het uitbreiden van de score. Toen Achraf uitviel raakten we even van het pad af. Hij heeft een belangrijke rol in het spel dat wij spelen. In de tweede helft was het wachten tot de 75e minuut. Daarvoor waren we de onderliggende partij. Toch kregen we daarna nog vijf 100% kansen. Drie van Berry Powel en twee van Robbert Olijfveld. Toch was 1-1 een uitslag waar gezien het wedstrijdbeeld wel terecht was.”

Achraf Nejmi"Door het uitvallen van Achraf waren we tegen Jong Sparta even van het padje af"

Of Nejmi zaterdag inzetbaar is, is onzeker. “Achraf heeft een vervelende rugblessure opgelopen doordat hij een knietje in zijn onderrug kreeg. Hij zat begin deze week in het revalidatieproces waar ook Ali Akla in zit. Na de donderdagtraining gaan we kijken.” Daarnaast miste Mike van de Laar zaterdag in de basisopstelling. “Mike zit, vind hijzelf en wij, op 80% qua felheid en duelkracht. Door veel speeltijd hoopten we dat hij snel op het oude niveau zou komen. Bryan heeft het zaterdag goed ingevuld aan de linkerkant.”

Talentvolle scheidsrechter

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van de heer Edgar Bijl. De pas 26-jarige leidsman uit Hendrik Ido Ambacht promoveerde deze zomer naar de Masterclass Betaald Voetbal, waardoor hij wedstrijden mag fluiten in de Jupiler League en als vierde official actief is in de Eredivisie. Dit seizoen floot hij twee duels in de Tweede divisie, waarin hij in totaal zes gele kaarten gaf. Zaterdag laat hij om 18.00 uur aftrappen; helaas het vaste tijdstip voor thuisduels van de ploeg die zijn naam te danken heeft aan de Katholieke heilige Sint-Bavo (van Gent). Onder diens naam startte het personeel van een lokale psychiatrische instelling met dezelfde naam namelijk in 1931 een voetbalclub: Voetbalvereniging Sint-Bavo, afgekort VVSB.

Het duel zal naar verwachting vergezeld worden met regen. Het advies is zodoende om in ieder geval de paraplu mee te nemen naar Noordwijkerhout. Voor de thuisblijvers zal LOS Sport live verslag doen. Ook zal de wedstrijd live te volgen zijn via twitter, via @VVIJV met de hashtag #vvsijs. Prettige wedstrijd gewenst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Foto's: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

28
feb
Clinic FC Utrecht bij IJsselmeervogels

Clinic FC Utrecht bij IJsselmeervogels
Hoofdveld IJsselmeervogels

2
mrt
Bingo

Bingo
Kantine

9
mrt
Gooische Vrouwenbingo

Gooische Vrouwenbingo
Salentein Lounge

16
mrt
Koppeldarts-toernooi

Koppeldarts-toernooi
Kantine

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's