Nieuws

Volgen op

Leushuis: "We hebben een overwinning nodig"

IJsselmeervogels neemt het zaterdagmiddag op eigen veld op tegen Koninklijke HFC. De ploeg van Ted Verdonkschot staat momenteel vierde op de ranglijst en daarmee boven de eigen verwachting van de ploeg uit Haarlem. IJsselmeervogels wacht al een aantal wedstrijden op een overwinning en zal zichzelf op eigen veld willen laten zien. Willem Leushuis beschouwt voor op het duel.

Nieuwe periode ingaan

Leushuis erkent het belang van dit duel “Elke wedstrijd wordt nu steeds belangrijker voor ons. We hebben een overwinning nodig om een mindere periode af te sluiten en een nieuwe periode in te gaan. En het is een cliché maar de volgende overwinning komt steeds dichterbij.”

Die overwinning zou er dan moeten komen tegen Koninklijke HFC, maar dat is niet zomaar gedaan. “Koninklijke HFC presteert ondanks het vertrek van Opoku boven verwachting. Ook Ted Verdonkschot was verrast door de goede prestaties van zijn team en ik moet ook zeggen dat het een knappe prestatie is van hem.” Leushuis weet wat hij van de Haarlemmers moet verwachten. “Zij zijn een goed voetballend team dat vooral sterk is vanuit de omschakeling. Ze spelen 4-3-3 met de punt naar voren en Roy Castien, hun topscorer, speelt eigenlijk heel dicht achter spits Gertjan Tamerus. Zij hebben met Tamerus een geroutineerde, sterke spits en aan de zijkanten hebben ze twee vlugge vleugelspelers.”

Pech

De IJsselmeervogels-trainer wil zichzelf geen crisis aan laten praten. “Wij zitten in een situatie waarin we tegen elke tegenstander de underdog zijn. Daar hebben we ons zelf in gemanoeuvreerd. De afgelopen weken hebben we ook gewoon pech. Tegen GVVV schieten we twee keer op de paal en krijgen we een onhandige penalty tegen, maar spelen we eigenlijk een goede eerste helft. De week ervoor tegen AFC hadden we gewoon moeten winnen, maar doen zij dat uiteindelijk door een zondagsschot. Het wordt daarom tijd dat wij het net weer vaker gaan vinden, zodat de druk achterin minder groot wordt."

“We zetten zodoende ook de lijn door van de afgelopen weken. We hebben deze week getraind op scherpte en felheid, al is daar ook in de afgelopen weken weinig over te klagen. Wel is het belangrijk dat we als team niet in de valkuil trappen dat de spelers hun eigen stoepje schoonvegen. Daarmee bedoel ik dat de jongens niet bang moeten zijn om fouten te maken en daardoor elf eilandjes creëren. Het is belangrijk dat de spelers elkaar blijven helpen en elkaar positief coachen."

Personele problemen

IJsselmeervogels mist voor het treffen met Koninklijke HFC met Berry Powel, Ali Akla en Bryan Burgerhout drie voorhoedespelers. Burgerhout en Powel zaten vorige week al in de lappenmand. Ali Akla kwam daar vorige week na een kwartier spelen tegen GVVV bij. “Ali heeft een verrekking in de hamstring. Daar heeft hij in het verleden al vaker problemen mee gehad. De wedstrijd van zaterdag komt te vroeg voor hem, maar ik verwacht hem er over twee weken, in de wedstrijd tegen Katwijk, weer bij. Dat geldt overigens ook voor Berry en Bryan.”

Om te werken aan de fitheid speelden Ralph Hovestad, Christopher Connor, Mike van de Laar, Jan van Willige en Nassim Barkoki deze week mee met het beloftenteam van IJsselmeervogels, dat speelde tegen de beloften van Elinkwijk. “Het was een nuttige wedstrijd waarin uiteindelijk met 2-9 werd gewonnen. Een aantal jongens die de afgelopen periode minder speeltijd hebben gehad, hebben weer wedstrijdritme opgedaan. Om diezelfde reden oefenen we volgende week ook tegen Jong De Graafschap. We willen iedereen fit en erbij houden."

Arian van de Vuurst

Voorafgaand aan het duel met Koninklijke HFC wordt stilgestaan bij het overlijden van voormalig voorzitter Arian van de Vuurst. De preses overleed deze week op 74-jarige leeftijd en hanteerde van 2006 tot 2010 de voorzittershamer. Willem Leushuis kent hem nog uit zijn eerste periode bij IJsselmeervogels. “Donderdagavond hebben we voorafgaand aan de training met de staf en selectie condoleance gedaan. Het werken met Arian was een bijzondere ervaring. Arian was geen doorsnee voorzitter en ik schijn geen doorsnee trainer te zijn. We hebben veel discussies gehad, maar konden altijd wel heel goed met elkaar overweg. Dat is ook wel gebleken uit de vele successen die IJsselmeervogels onder zijn voorzitterschap kende."

Na de wedstrijd wordt in het sponsorhome het startschot gegeven voor de jaarlijkse ZalmaKtie. IJsselmeervogels nodigt iedereen wederom uit om voor een relatiegeschenk aan de heerlijke zijde zalmen van IJsselmeervogels te denken. Het duel kent Chiel Bos als pupil van de week en de ballenjongens zijn de spelers van IJsselmeervogels JO12-2. Het duel staat onder leiding van de heer M.J. Nagtegaal uit Hendrik-Ido-Ambacht. Hij laat om 15.30 uur aftrappen.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 2018

Koningsdag 2018
Sportpark de Westmaat

2
mei
Jonger Oranje Talentendag

Jonger Oranje Talentendag
Sportpark de Westmaat

10
mei
Vriendinnendag

Vriendinnendag
Sportpark de Westmaat

2
juni
Bekerfinale Dames

Bekerfinale Dames
de Westmaat

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's