Nieuws

Volgen op

Leushuis: "Wij zijn mentaal ijzersterk"

Het was een heerlijke week voor IJsselmeervogels. Na de 6-1 competitiezege tegen Rijnsburgse Boys volgde dinsdag een leerzame oefenwedstrijd tegen Valleivogels (8-1). De degradatiezorgen, als die er al waren, zijn na de ruime overwinning uit zicht verdwenen. Nu wacht het uitduel met Koninklijke HFC. Een wedstrijd waar Willem Leushuis naar uit kijkt, om zo wraak te nemen op het resultaat van eerder dit seizoen.

“In de thuiswedstrijd werd het 0-1 voor ze. Dat was een van die wedstrijden die we onterecht verloren. De betere kansen, maar door een stom tegendoelpunt verloren we. Zaterdag moeten we dat proberen recht te zetten, in lastige omstandigheden. Het is een zwaar, groot grasveld. Daar moeten we ons op aanpassen. Toch verliezen ze thuis ook van De Dijk, wat niet de sterkste tegenstander is.”

ijshfc2

Leushuis weet wat hij moet verwachten. “Zij spelen 4-3-3 met de punt naar voren. Al jaren. Koninklijke HFC heeft met Sterling en Van Son snelle jongens op de zijkanten, maar zijn kwetsbaar in de omschakeling. Roy Castien is hun beste speler. Zij hebben een concept waarin Tamerus als diepe spits fungeert en Castien kan excelleren door het goede spel van Tamerus. Daar zal onze controleur zijn handen vol aan hebben.”

Eigen kracht

Ondanks het gevaar van Koninklijke HFC gaat de Vogels-trainer uit van eigen kracht: “We zijn op dit moment erg goed bezig. We jagen de spelers erg goed op en zien de afgelopen wedstrijden dat het laatste halfuur steeds voor ons is. Tegen Lienden, Excelsior en Rijnsburgse Boys hadden we er toen vier moeten maken, waarbij we alleen tegen Rijnsburgse Boys volledig uitgepakt hebben.”

Waar IJsselmeervogels een goede reeks kent na de winterstop, is Koninklijke HFC een stuk minder uit de winter gekomen. De ploeg van Ted Verdonkschot verloor de laatste drie duels en won na de winterstop überhaupt maar één wedstrijd. “Wij zijn mentaal juist ijzersterk, dus moeten ze mentaal aanpakken. Je zag tegen FC Lienden ook dat we ze mentaal knakten. Dat moeten we dit keer weer proberen te doen. Je zag het vorige week ook tegen Rijnsburgse Boys. Spelers die onderling gefrustreerd raken. Juist bij tegenwind, de berg op in de regen zie je in een groep wie de echte winnaars zijn. Met wind mee, de berg af en in de zon - als het goed gaat dus - zie je dat een stuk minder.”

Niet alleen het mentale aspect, maar ook een tactische aanpassing resulteerde in de overwinning op Rijnsburgse Boys. Robbert Olijfveld en Soufyan Moro vulden hun positie na rust duidelijk anders in. “Robbert zag dat het voor hem beter was om in de spits te komen in plaats van al in de spits te staan. Soufyan hebben we in de rust verteld dat we van hem verwachten dat hij meer steekballen gaat geven in plaats van afstandsschoten. Het mooiste voorbeeld daarvan was de treffer van Oktay, al was zijn voorzet op Robbert ook mooi aangemeten.”

Toekomstige club

Het treffen met Koninklijke HFC is voor Kevin de Visser en Ted Verdonkschot eveneens een bijzonder duel. Zij treffen hun toekomstige club. Gunstig, volgens Leushuis: “Zij zullen zich positief willen laten gelden, maar ik verwacht dat er bij ons een stuk meer spelers zijn die zich van hun goede kant willen laten zien tegen hun nieuwe trainer. Dan is het een speler van HFC tegenover een stuk of zeven bij ons.”

Het duel, waar Gévero Markiet ontbreekt vanwege een kuitblessure en ook Van Emmerik en Van Willige nog ontbreken vanwege blessures, vangt aan om 14.00 uur en staat onder leiding van de heer F.R. de Winter uit Blaricum. Er zijn nog plekken vrij in de supportersbussen naar Haarlem. Een prettige wedstrijd gewenst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Foto's: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

2
mrt
Bingo

Bingo
Kantine

16
mrt
Koppeldarts-toernooi

Koppeldarts-toernooi
Kantine

23
mrt
Jong FC Utrecht - Jong PSV

Jong FC Utrecht - Jong PSV
Sportpark de Westmaat

27
apr
Koningsdag 2018

Koningsdag 2018
Sportpark de Westmaat

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's