Nieuws

Volgen op

Leushuis: “Wordt zaterdag een zwaar potje tegen VVSB”

IJsselmeervogels wacht aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen VVSB. De ploeg van Willem Leushuis kijkt terug op een goede reeks van vier overwinningen op rij, maar de Vogels-trainer is toch bedachtzaam op de komst van de Noordwijkerhoutse formatie.

Vorige week speelde VVSB op eigen veld met 4-4 gelijk tegen FC Lienden. Met twee treffers was spits Tommy Bekooij belangrijk voor de paars-gelen, waar toekomstig Vogels-spits Danny van den Meiracker dat overigens voor FC Lienden was, met drie goals. “Tommy Bekooij is hun topscorer en da’s een supersnelle jongen. Aan de zijkant staat Mohamed el Osrouti, die het ons in de uitwedstrijd behoorlijk lastig heeft gemaakt. Op het middenveld is Vladimir Jozic spelbepaler en met Jordy Zwart hebben ze een sterke verdediger achterin. Een best compleet en ervaren team dat teambuilding en vechtlust in het veld combineert met individuele kwaliteiten.”

Uitduel: stromende regen, rode kaart, comeback

Al snel gaan de gedachten terug naar de uitwedstrijd in oktober. In een avondwedstrijd in de stromende regen speelde IJsselmeervogels na een 2-0 achterstand met 2-2 gelijk. “Dat was eigenlijk de eerste wedstrijd van het seizoen dat we ballen getoond hebben. Met een 2-0 achterstand pakte Soufyan Moro een rode kaart en kwamen we vervolgens toch nog terug tot 2-2. We hadden zelfs nog kunnen winnen via Dylan Chiazor. Het was destijds erg slecht weer en met slecht licht en een matig veld was het eigenlijk niet leuk om daar te spelen.”

RvW vvsb uit1

Willem Leushuis heeft gezien de lopende reeks weinig reden om het spel aan te passen. “We spelen inderdaad weer ons eigen spel, maar hebben wel geleerd van de eerste helft van vorige week. Je ziet dat als we niet 100% zijn, dat we dan maar een doorsnee ploegje zijn. Alleen als we alles geven, dan zijn we goed. Tegen Koninklijke HFC begonnen we te slap en in de nabespreking van begin deze week is daar de nadruk op gelegd. Het team erkende de gemakzucht en onderschatting. Achteraf zijn we echter blij dat we zonder kleerscheuren, zonder puntverlies, uit de wedstrijd zijn gekomen. Opnieuw hebben we mentale weerbaarheid getoond.”

Niet schadevrij uit Haarlem

Hoewel de drie punten mee in de tas naar Spakenburg gingen, kwam IJsselmeervogels niet schadevrij uit Haarlem. “Achraf Nejmi heeft een blessure in de hamstring opgelopen. Hij is er naar verwachting de komende weken uit. Dylan is eveneens twijfelachtig, aangezien hij - waarschijnlijk door het zware Haarlemse veld - ook een spierverrekking heeft . Soufyan had begin van de week wat problemen met de enkel en de rug, maar ik verwacht dat dat wel is weggetrokken. Wel beschikken we weer over een volledig fitte Gévero Markiet en deden ook Berry Powel en Mike van de Laar deze week wedstrijdritme op bij de beloften. Zij hebben op eigen verzoek meegedaan en dat leek ons als staf erg verstandig.”

hfcijs5

De Vogels-trainer blikt ook al verder vooruit op de speeldagenkalender. Het volgende weekend is IJsselmeervogels vrij, maar het paasweekend daarop moet IJsselmeervogels binnen 48 uur aantreden tegen De Treffers (zaterdag 18.00 uur) én HHC Hardenberg (maandag 15.30 uur). “Volgens de reglementen moet er minimaal 48 uur tussen twee wedstrijden zitten. De Treffers wil niet meewerken aan het veranderen van het aanvangstijdstip, dus het ligt nu bij de KNVB. Jammer, want ik denk dat het wel in de publieke belangstelling scheelt als wij om half 4 spelen daar. We wachten maar af wat de KNVB besluit.”

Zwaar potje

Al met al is Leushuis benieuwd naar de ontmoeting met VVSB. “Zaterdag wordt een zwaar potje. VVSB is een lastige tegenstander dat dit seizoen pas drie keer verloor in een uitwedstrijd. Ze zullen compact spelen. Aan ons de taak om daar doorheen te spelen.” Dat IJsselmeervogels weer thuis speelt is voor de Rooien in ieder geval een voordeel. “Je zag laatst Oktay een gebaar naar de supporters maken. Afgelopen zaterdag dook hij het publiek juist weer in. Die wisselwerking is wat dat betreft weer helemaal hersteld. Ik word blij van dat soort dingen. We staan nu gedeeld eerste in de derde periode. Ik ben benieuwd hoe zich dat gaat doorontwikkelen.”

hfcijs4

Het duel tussen IJsselmeervogels en VVSB vangt aan om 15.30 uur en staat onder leiding van de heer J.J.M. Vries uit Bunde. Eerder floot de Limburgse leidsman het bekerduel Noordwijk - IJsselmeervogels (3-2). Joaz van Twillert zal meedraaien met de A-selectie als pupil van de week en IJsselmeervogels JO1201 zijn de ballenjongens. Ondanks dat de lente gevoelsmatig al gestart was, zal het weer zaterdag nog rond het vriespunt zijn. Kleed u dus warm aan en laat u verwarmen door het mooie spel op Sportpark de Westmaat. Tot zaterdag en alvast een prettige wedstrijd gewenst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Fotografie: IJsselmeervogels Media

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen