Nieuws

Volgen op

Leushuis: "Zit allemaal dicht bij elkaar"

IJsselmeervogels neemt het zaterdag op tegen De Treffers. De fysiek sterke ploeg komt naar de Westmaat en staat momenteel tiende in de Tweede divisie. Willem Leushuis blikt vooruit op het duel.

"De Treffers staat eigenlijk te laag als je kijkt naar hun kwaliteiten. Ze hebben weliswaar kwaliteit en ervaring ingeleverd deze zomer, maar zijn toch nog een geduchte tegenstander. Tegen HHC hebben ze laten zien een goed geheel te zijn", aldus Leushuis. "Bovendien zijn ze de meest succesvolle zondagamateurclub op op de ranglijst allertijden. Dat vertelt dat ze een mooie, degelijke zondagamateurclub zijn."

Fysiek sterk

Leushuis is met name onder de indruk van de voorhoede. "Met De Bondt, Badjeck en Maertzdorf voorin hebben ze fysieke jongens die bij elkaar al tien goals gemaakt hebben, dit seizoen. Ze zullen waarschijnlijk 4-3-3 gaan spelen met de punt naar voren. Dat betekent dat ze een positieve spelopvatting hebben. Dat is iets wat je sowieso wel meer ziet in het zondagvoetbal. Dat zit meer in hun voetbalcultuur."

Na zeven duels in de Tweede divisie beginnen de verschillen al zichtbaar te worden in de competitie. Die verschillen zijn klein, volgens Leushuis. "Je merkt dat het allemaal heel dicht bij elkaar zit. Kijk naar VVSB, vorige week. Die speelden goed tegen ons. Katwijk springt er nu bovenuit, maar Rijnsburgse Boys kreeg ook drie honderd-procent-kansen voordat Katwijk op voorsprong kwam. Het klopt nu weliswaar allemaal bij Katwijk, maar ze hebben ook wel erg de wind mee."

Morele winnaar

Dieper terugblikkend op het duel met VVSB van vorige week vindt Leushuis IJsselmeervogels de morele winnaar. "VVSB speelt thuis altijd erg sterk. Om die reden doen ze het ook altijd goed in de beker. Bovendien gingen ze vorige week beter om met de veld- en weersomstandigheden. Wij hadden het geluk dat VVSB de aanvoerder cq. controleur uit het veld haalde en wij juist erg goed wisselden."

RvW vvsb uit4
Chiazor kon terugkijken op een goede invalbeurt tegen VVSB

"Uiteindelijk kan je stellen dat we op karakter terug in de wedstrijd kwamen. Dylan Chiazor en Robbert Olijfveld en - ondanks zijn korte speeltijd - ook Soufian Moro vielen sterk in. Toen we op 2-2 kwamen hebben we ervoor gekozen om het punt te koesteren.

Ziekenboeg

De gasten missen mogelijk Niels Kornelis. De doelman moest zich vorige week laten vervangen wegens een spierblessure en werd vervangen door Jordy van der Kracht. Bij IJsselmeervogels werd de ziekenboeg juist wat leger. "Achraf Nejmi en Ali Akla zijn weer fit. Beiden hebben dinsdag weer volledig meegetraind." Ook zal Leushuis kunnen beschikken over Justiana en Carmelia, die na hun interlandweek met Curacao, donderdag weer aansluiten. IJsselmeervogels mist alleen Soufian Moro, aangezien zijn schikkingsvoorstel voor twee duels schorsing door IJsselmeervogels werd geaccepteerd.

Akla EemdijkAli Akla keert terug in de selectie na een blessure

Daarnaast maakten Jeffrey van den Dikkenberg en Wouter de Graaf de keuze over te stappen naar de B-selectie. "Wouter en Jeffrey hebben ervoor gekozen om, in overleg met ons, voorlopig een stapje terug te doen, zodat ze hopelijk straks twee stappen vooruit kunnen doen", aldus Willem Leushuis. "Uiterlijk in de winterstop kijken we met elkaar verder."

Doelpuntenactie

Aanstaande zaterdag is bovendien de laatste kans om mee te doen met de doelpuntenactie. "Daarna zullen we kijken of we wel of niet op trainingskamp gaan. Het zal erom hangen. Sponsoren hebben in ieder geval nog steeds de kans om mee te gaan op trainingskamp. Onze selectiespelers zullen zaterdag weer actief werven in de kantine en het sponsorhome."

Het duel tussen IJsselmeervogels en De Treffers vangt aan om 15.30 uur en staat onder leiding van de heer F.R. de Winter uit Blaricum. Pupil van de week is Marc de Graaf en de ballenjongens zijn van IJsselmeervogels JO12-2. Zaterdag wordt het droog, met een warm zonnetje en de temperatuur rond de 18 graden. Ideaal voetbalweer dus.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

28
feb
Clinic FC Utrecht bij IJsselmeervogels

Clinic FC Utrecht bij IJsselmeervogels
Hoofdveld IJsselmeervogels

2
mrt
Bingo

Bingo
Kantine

9
mrt
Gooische Vrouwenbingo

Gooische Vrouwenbingo
Salentein Lounge

16
mrt
Koppeldarts-toernooi

Koppeldarts-toernooi
Kantine

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's