Nieuws

Volgen op

Markiet eerste nieuwe aanwinst IJsselmeervogels

Gévero Markiet speelt vanaf komend seizoen in het rood-wit van IJssemeervogels. De verdediger kwam deze week een contract overeen tot de zomer van 2019. De centrale verdediger komt over van Helmond Sport.

De 26-jarige centrumverdediger kwam recentelijk nog uit voor de ploeg uit de Jupiler League, maar leverde daar vanwege privéomstandigheden recentelijk zijn spullen in. Zodoende zal hij dit seizoen al wel mee gaan trainen bij IJsselmeervogels om zo fit te worden voor het nieuwe seizoen en om zo ook de groep vast te leren kennen. Voor dit seizoen zal bij de KNVB een verzoek voor tussentijds overschrijving worden ingediend.

Markiet begon zijn voetbalcarrière bij FC Geinburgia in zijn geboorteplaats Amsterdam. Al snel werd hij opgepikt door FC Omniworld (inmiddels bekend als FC Almere City) en op zijn veertiende stapte hij over naar de jeugdopleiding van FC Utrecht waar hij in 2008 debuteerde en tot en met 2015 in 64 wedstrijden van het A-elftal in actie kwam.

Het seizoen erop werd Markiet, samen met Yannick Cortie verhuurd aan Helmond Sport. Gévero Markiet kwam uiteindelijk 32 keer in actie voor de Helmonders. Aan het eind van de huurperiode werd zijn contract bij FC Utrecht niet verlengd en uiteindelijk tekende Markiet bij het Duitse FC 08 Homburg. Dit seizoen keerde Markiet terug bij Helmond Sport, maar vorige week heeft hij in overleg besloten te stoppen bij de Helmonders.

Bij IJsselmeervogels wordt de in Almere woonachtige Markiet herenigd met Gillian Justiana (Helmond Sport), Yannick Cortie (Helmond Sport / FC Utrecht), Soufian Moro en Jaimy Schaap (beiden Jong FC Utrecht) met wie hij in het verleden samenspeelde. IJsselmeervogels feliciteert Gévero Markiet met zijn overstap naar IJsselmeervogels en wenst hem veel sportieve successen toe.

Foto: Helmond Sport

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen