Nieuws

Volgen op

Media lyrisch over winst Vogels in bekerduel

IJsselmeervogels wist dinsdagavond in de eerste ronde van de KNVB beker te winnen van eerstedivisionist Achilles'29. In de media werd de overwinning van de ploeg van Sandor van der Heide breed uitgemeten. IJsselmeervogels Media geeft u graag een overzicht van wat er tot nu toe in de media verscheen.

In de geschreven editie van De Gelderlander lag vooral de focus op de resultaten van de ploeg uit Groesbeek. Eric Meijers reageert tegenover Gelderlander-journalist Guus Daamen kritisch op zijn ploeg: "Hoe wij hebben gespeeld leek helemaal nergens op. Ik sta met mijn mond vol tanden. Je kan zien hoe broos het zelfvertrouwen in de groep is, na vier competitienederlagen op rij. Alle credits aan IJsselmeervogels, op het resultaat valt niks af te dingen." In het artikel, met de kop 'Crisis Achilles na bekersof' wordt verder nog ingegaan op de positie van Meijers en de geschiedenis van Achilles'29 als cupfighter in het bekervoetbal.

Voetbal op Zaterdag is met name positief over het overwicht van de Rooien. "Eerstedivisionist Achilles'29 kon het de twee klassen lager spelende Vogels nauwelijks lastig maken. Het enige dat de Spakenburgse ploeg zichzelf kon verwijten was dat de score niet hoger was uitgevallen." De amateurvoetbalwebsite van het zaterdagvoetbal zag in hetzelfde artikel ook een tevreden IJsselmeervogels-trainer. "Ik vond vooral de eerste helft echt goed van ons en we waren ook beter. De tweede helft zakten we iets te ver terug, maar we maakten twee hele mooie goals en dan is het klaar. Ik vond het wel een verdiende overwinning."

De website TweedeDivisie.org bekijkt het duel vooral in een wat breder perspectief. Onder de kop "IJsselmeervogels krijgt weer kleur op de wangen" prijst de website de rooie starf en selectie: "Met vijf zeges uit zes wedstrijden, waarbij gisterenavond Jupiler League-club Achilles ’29 werd overklast, kan IJsselmeervogels eindelijk weer naar boven kijken. Trainer Sandor van der Heide en zijn assistent Pascal Bosschaart zijn er in korte tijd in geslaagd om van een gerenoveerde selectie een hecht en volwassen collectief te maken."

Bert-Jan van Oel, journalist bij Gooi & Eemlander, legt de focus in zijn artikel eerst op de promotie van Achilles'29 naar de Jupiler League. "Veel sportief succes kenden de Groesbekers, voorheen heersend in het zondagamateurvoetbal, niet in de Jupiler League. Wel heeft Achilles'29 sinds dit seizoen een vrouwenploeg in de eredivisie en een belofteteam in de derde divisie zondag. Maar het kost allemaal geld en de Groesbekers hebben inmiddels een schuld van circa drie miljoen.". Vervolgens werden de verschillen opgenomen: "Geen enkel verschil was gisteravond zichtbaar tussen de nummer laatst uit de Jupiler League en de nummer vijf van de derde divisie op zaterdag. Nou ja, geen verschil, IJsselmeervogels kwam nooit in problemen en dwong de beste kansen af."

Algemeen Dagblad/Amersfoortse Courant-journalist Marc Hoeben beschrijft dat het lijden nu voorbij is bij de Rooien. "Lang was het lijden van IJsselmeervogels. Maar nieuwe tijden hebben zich aangediend, zoals gisteravond nog maar eens bleek met een ruime bekerwinst tegen Achilles'29. Houben stipt daarnaast ook de tactische aanpassing aan: "Met aanvallers als Grot, Eloisghiri en Akla dacht hij (van der Heide) dit seizoen veel meer op de aanval te kunnen spelen en dwingender te zijn. (...) Tegen Capelle koos de trainer voor meer controle met een versterkt middenveld. (...). Hoeben besluit zijn artikel met de slotzin "Opportunisme heeft aan de rode zijde van de Westmaat plaatsgemaakt voor realisme. Het kan nog leuk worden."

Wanneer er meer artikelen rondom de winst op Achilles'29 verschijnen, dan zal dit artikel worden aangevuld.

Samenstelling: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen