Nieuws

Volgen op

Powel vertrekt bij IJsselmeervogels

Berry Powel heeft bij de technische commissie van IJsselmeervogels aangegeven na dit seizoen te willen vertrekken. Berry Powel kwam in de winter van 2017 over als huurling van Kozakken Boys en na anderhalf jaar komt zijn verblijf bij de Rooien dus ten einde.

Bij Kozakken Boys was hij in de eerste seizoenshelft van 2016/17 al goed was voor tien treffers. De goalgetter had als huurling bij IJsselmeervogels vervolgens met 19 treffers een belangrijke rol in het kampioenschap in de Derde divisie. Zijn goede spel en rol binnen het team deed de technische commissie besluiten om de in Amersfoort woonachtige Powel afgelopen zomer te contracteren. Eens te meer omdat hij met zijn ervaring de jonge spelers op sleeptouw nam.

Dit seizoen moet de aanvaller zich schikken in een bijrol. In de Tweede divisie kwam de voormalige spits van onder meer FC Groningen, ADO Den Haag, De Graafschap en het Spaanse FC Elche en Gimnastic de Tarragona dit seizoen tot 11 wedstrijden, waarin hij vier keer tot scoren kwam en twee assists gaf. Daarnaast miste de sympathieke spits vier wedstrijden door een bovenbeenblessure.

De technische commissie over het vertrek van Powel: “Als TC vinden we het jammer afscheid te moeten nemen van Berry. Een goede voetballer en daarnaast een fijn mens. We hebben echter begrip voor zijn behoefte naar meer speeltijd en gunnen hem de overstap naar een mooie club op niveau. We denken dat hij nog prima aan de slag kan bij een club in de Tweede of Derde divisie.”

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

5
apr
Jubileumborrel Club van 100

Jubileumborrel Club van 100
Gastenontvangst

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Feesttent bij Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

Alle evenementen