Nieuws

Volgen op

Van de Laar gaat negende seizoen in

Mike van de Laar (25) heeft deze week zijn contract verlengd bij IJsselmeervogels tot de zomer van 2019. De in Amersfoort woonachtige middenvelder gaat daarmee zijn negende seizoen in de A-selectie van IJsselmeervogels in.

Van de Laar maakte in 2010 zijn opwachting in de A-selectie en kwam destijds over van de jeugdopleiding van IJsselmeervogels, waar hij sinds de C1 actief was. Daarvoor speelde Mike van de Laar, die zijn carrière startte bij KVVA, in de jeugdopleiding van AFC Ajax. Hij speelde in de lichting van onder meer Joel Veltman, Ruben Ligeon en Davy Klaassen.

In november 2014 maakte Mike van de Laar op 22-jarige leeftijd al de honderd wedstrijden vol in de A-selectie, waarna de traditionele huldiging volgde. Inmiddels is Mike van de Laar bovendien de meest ervaren IJsselmeervogel in de selectie, met maarliefst 171 wedstrijden in het eerste, waarin hij 23 keer tot scoren kwam.

Vorig seizoen werd Mike van de Laar al vrij snel een belangrijke steunpilaar in het tactisch plan van het team van Sandor van der Heide. Als vaste basisspeler sloeg echter het noodlot toe in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen op 26 november 2016. In een onschuldig duel scheurde Mike van de Laar zijn voorste kruisband af, met daarbij ook letsel aan de buitenmeniscus. In de winterstop volgde een operatie, waarbij een revalidatieperiode volgde die vooraf werd ingeschat op zo’n negen maanden. Opvallend was dan ook de verschijning van Mike van de Laar op de eerste training aan het begin van dit seizoen. Speelklaar, maar nog lang niet wedstrijdfit begon de Amersfoorter aan het seizoen en werkt hij langzaam maar zeker naar zijn oude niveau.

De manier waarop hij invulling aan zijn herstel geeft was des te meer reden voor de technische commissie om met Mike van de Laar om de tafel te gaan. “Mike van de Laar heeft vorig seizoen bewezen een belangrijke schakel te kunnen zijn in ons aanvalsspel. Met zijn fijnbesnaarde traptechniek, flinke dosis karakter en strijdlust, maar ook zijn goede spelinzicht heeft Mike langzaam maar zeker een prominente plek bemachtigd in de selectie. Hij is het toonbeeld van een speler die door zijn geduld van een talent uit de jeugdopleiding is uitgegroeid tot een mogelijke steunpilaar. Hoewel zijn zware blessure hem terug heeft geworpen hebben we alle vertrouwen dat Mike, mede door zijn drive en doorzettingskracht, de komende jaren belangrijk kan zijn voor IJsselmeervogels.”

IJsselmeervogels feliciteert Mike van de Laar met zijn contractverlenging bij IJsselmeervogels en wenst hem, samen met zijn familie die hem hondstrouw volgen, nog veel plezierige jaren toe aan de Rooie zijde van de Westmaat.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

28
feb
Clinic FC Utrecht bij IJsselmeervogels

Clinic FC Utrecht bij IJsselmeervogels
Hoofdveld IJsselmeervogels

2
mrt
Bingo

Bingo
Kantine

9
mrt
Gooische Vrouwenbingo

Gooische Vrouwenbingo
Salentein Lounge

16
mrt
Koppeldarts-toernooi

Koppeldarts-toernooi
Kantine

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's